Konut Haberleri
17 Kas 2012 22:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Muş Ovası'nda petrol müjdesi

Van Gölü Havzası'nda 1980'li yıllarda yapılan bir araştırmadan yola çıkan Türk ve İngiliz bilim adamları, Muş Ovası'nda petrol arayacak.

Muş Ovası'nda petrol müjdesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) davetlisi olarak Van'a gelen İngiliz Petrolleri Kıdemli Jeoloji Ortadoğu Danışmanı Dr. Jeremy Goff, ''Doğu Anadolu'nun Petrol Potansiyeli' konulu konferansa katıldı.

Konferansın ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Goff, bölgedeki petrol potansiyelini ortaya çıkarmak için YYÜ'lü bilim adamları ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Bu kapsamda, Türk bilim adamları ile bir araya gelerek nasıl bir çalışma yürüteceklerine karar vereceklerini anlatan Goff, Van'da bulunmasındaki asıl nedenin de bilim adamlarıyla ortaklaşa yapacağı araştırmayla ilgili fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Çalışmalarında, 1980'li yıllarda Alman Jeolog Degens tarafından yayımlanan 'Van Gölü'nün Jeolojisi' adlı kitabı kaynak alacaklarını vurgulayan Goff, kitapta, Muş Ovası'nda petrol olduğu yönünde bulgular olduğuna değinildiğini, bu nedenle de çalışmalarının söz konusu bölgede gerçekleşeceğini dile getirdi.

YYÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Özgür Karaoğlu ise İran'da da çeşitli çalışmalar yapan Goff'un, her iki ülke arasındaki jeolojik yapıları karşılaştıracağını bildirerek, Muş Ovası'nda petrol olduğu yönünde elde edilen bulgular doğrultusunda kendilerine yol haritası belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

(AA)