Ekonomi
12 Eyl 2015 08:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:23

Müjde! Kurban Bayramı tatili uzadı!

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılacağını açıkladı

Müjde! Kurban Bayramı tatili uzadı!
Böylece, 24 Eylül Perşembe gününden başlayarak 27 Eylül Pazar günü sona erecek Kurban Bayramı tatili, Bakanlar Kurulu’ndan olumlu karar çıkması halinde 18 Eylül Cuma akşamından itibaren başlayacak ve mesaiyle çalışanlar toplamda 9 gün tatil yapma ya da akraba ziyareti imkanı bulacak.
Okulların açılış tarihinin 14 Eylül’den 28 Eylül’e alınmasıyla turizm sezonunu uzatan turizmciler, bayram tatilinin de 9 güne çıkarılmasıyla çifte bayram kutlayacaklar.
Okul açılış tarihinin ertelenmesine karşın mesaiyle çalışanların bu uzatmadan yeterince faydalanamadığını kaydeden turizmciler, 9 günlük bayram tatili sayesinde iç turizmin canlanacağını ifade ettiler.
Bu arada mesleki eğitimlerini dün tamamlayan öğretmenler, 23 Eylül arife günü öğlene kadar idari izinli sayılacak. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, “Öğretmenlerimiz, Kurban Bayramı’nın ardından okulların açıldığı tarih olan 28 Eylül’de görevleri başında olacak” dedi.