Konut Haberleri
28 Ağu 2017 12:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Muhteşem Gatsby'nin evi satışta

Yazar Fitzgerald’ın ''Muhteşem Gatsby'' kitabında konu edindiği lüks malikane 16 bin 88 milyon dolara satışa çıkarıldı. Kitabın konusu daha sonra beyaz perdeye aktarıldı ve başrolde Leonardo DiCaprio oynadı.

Muhteşem Gatsby'nin evi satışta
Amerikan toplumunun 1929 ekonomik bunalımının arifesinde yaşadığı şatafatlı yaşamı Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) romanında anlatan yazar F. Scott Fitzgerald’ın bu eserinde yansıttığı malikane 16 bin 88 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Restore edildi

New York'un Long Island Adası'nda bulunan malikane 13 yatak odasına, Fitzgerald'ın vakit geçirdiği bir kütüphaneye, küçük bir kuleye, modernize edilmiş bir mutfağa, bir yemek salonuna, 2 oturma salonuna, sütunlu ön ve arka girişlere sahip. Malikane 2012'de Harrison Design şirketi tarafından 6 bin 67 milyon dolara restore edildi ve yenilendi.

Şimdilerde en sadesi

Yazar Fitzgerald'ın o zamanki New York Valisi Averell Harriman'ın kız kardeşi Mary Harriman Rumsey'in misafiri olduğu 1922 yılında Long Island seçkinlerinin şatafatlı partilerine ev sahipliği yapan malikane, bugünlerde çevresindeki ultra-lüks yapılar yanında sade olarak değerlendiriliyor.

Filminde Caprio oynadı

Muhteşem Gatsby, son olarak 2013 yılında Leonardo DiCaprio'nun başrol oyunculuğuyla beyaz perdeye aktarılmıştı. Malikaneyi satışa çıkaran Jamie Mai ise 2008'deki finans krizini tahmin ederek milyarlarca dolar kazanan fon yöneticisi olarak, 2015 yapımı Büyük Açık (The Big Short) filmindeki Jamie Shipley karakterine ilham kaynağı olmuştu.