AVM
06 Eyl 2013 11:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

Muharrem İnce, Başbakan'a Demirören AVM'yi sordu!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan 'a Demirören AVM ile ilgili Beyoğlu Belediyesi tarafından alınmış yıkım ve para cezası kararı olup olmadığını sordu

Muharrem İnce, Başbakan'a Demirören AVM'yi sordu!
İnce, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Demirören AVM'nin Beyoğlu Belediye Encümeni kararları ile ruhsata bağlanmayan aykırılıklarının yıkılarak ruhsata uygun hala getirilmesi gerektiği, iskânı olmadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediye Başkanı tarafından yazılan resmi yazılardan bilinmektedir" dedi.
 
Dünya Gazetesi'nin haberine göre, İnce, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
 
"Bu AVM ile ilgili Beyoğlu Belediyesi tarafından alınmış yıkım ve para cezası kararı var mıdır? Bu kararlar uygulanmış mıdır? Uygulanmadıysa gerekçesi nedir?
 
İskânı olmayan binaya elektrik, su, doğalgaz bağlantıları nasıl yapılmıştır? İskânı olmayan binaya elektrik, su, doğalgaz bağlantıları kimin talimatıyla, hangi yetkililerin imzasıyla verilmiştir? Bu kişiler hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?
 
İskânı olmayan binadaki işyeri ruhsatları kim tarafından verilmiştir? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait olan ve bu binada faaliyet gösteren Saray Muhallebicisi için işyeri açma ruhsatı hangi kurum tarafından düzenlenmiştir?
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın yönetmeliği açısından binanın onaylı projesine uygun olarak inşa edilmediği için müracaat eden 4 işletmeye itfaiye raporu vermemiştir. Bu işlem binanın yangın güvenliği açısından tehlikeli olduğunu göstermekte midir? Saray Muhallebicisinin itfaiye raporu var mıdır?
 
Koruma Kurulu tarafından 27.11.2012 tarihinde bir önceki kurul kararına aykırı olarak tevhit yasağı olan arsanın AVM'ye tevhit edilmesine izin verilmesinin gerekçesi nedir?
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bürokratları tekneye alıp Bodrum'da kaçak yapı denetimi yaparken, İstanbul'un göbeğinde iskânı olmayan, ruhsata aykırı inşa edilen bu bina ile ilgili bir işlem tesis edilmemesinin gerekçesi nedir?
 
Ruhsata aykırı inşa edilen, iskânsız bu bina, muhalif gazetecilerin işlerine son verilmesinde bir koz olarak kullanılmakta mıdır?"