Konut Haberleri
12 Eki 2020 18:00 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 18:01

Muğla'da kamu konutları ihaleyle satışa çıkıyor. İhale ne zaman ve nerede?

Milli Emlak Daire Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü 51 kamu konutunun satışı için ihaleye düzenliyor.

Muğla'da kamu konutları ihaleyle satışa çıkıyor. İhale ne zaman ve nerede?

Muğla'da 51 kamu konutunun satışı için yeni bir ilan yayımlandı. Milli Emlak Daire Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü'nün yayımladığı ilanda detaylar yer aldı. 

Öncelikli satış hakkı olan daireler ile birlikte normal satışların yapılacağı ihalede Muğla genelindeki 51 kamu konutunun satışa çıkacağı bildirildi. 

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü yayımladığı bir duyuru ile il genelinde kamu konutu satışı yapılacağını duyurdu. 

Kurum tarafından ilan edilen kamu konutu satışlarında öncelikli satış yapılacak olan ve halen içerisi dolu konutlar ile bilirkte herkesin başvuruda bulunabileceği boş konutlar da bulunuyor. Açık artırma ile yapılacak satışlara dair ihale tarihi ve başvuru süreci şu şekilde;

MUĞLA'DA KAMU KONUTU SATIŞ İLANI

Menteşe Emlak Müdürlüğü'nün kamu lojmanı satış ilanında söz konusu satışların ne zaman ve nerede yapılacağına dair detaylar açıklandı.

Kurum basın açıklamasında ihaleye katılacaklar için şu bilgileri paylaştı: "Kamu lojmanlarının satış ihaleleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesi uyarınca açık teklif usulü ile 21- 23 Ekim 2020 tarihleri arasında ilan metninde saatlerde Defterdarlık Hizmet Binasının 6 . katında Konferans Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda yapılacak." 

Kamu lojmanı satışları için vatandaşlar kredi kullanabilecekler. Bu durumda evin tamamının fiyatının ödenmesi gerekiyor. Bu kapsamda evin değerinin belli bir oranı kadar kredi çekebilecek vatandaşlar aradaki farkı kendileri kapatacaklar.

Muğla kamu lojmanı satışları için öncelikli satış hakkı bulunuyor. Halen kamu lojmanlarının içerisinde yer alan kamu personelleri talep etmeleri durumunda kamu lojmanları alabilecekler. Eğer bu personeller kamu lojmanlarını almak istemelezlerse satışlar herkese yönelik olacak.  İhale başvuruları şartname esaslarına göre yapılacak. Taşınmazlara ait şartnameler,  mesai saatleri içerisinde Menteşe Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilecek.