Sektörel
06 Şub 2015 14:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:22

Mobilya sektörü tek çatı altında!

Mobilya ihracatçılarını da bünyesinde toplayan Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde isim değişikliği yapıldı.

Mobilya sektörü tek çatı altında!
Birliğin, uzun zamandan bu yana sektörü kuşatıcı ve kapsayıcı bir isim değişikliği yapılması konusunda, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu’nca yoğun çalışmalar yürütülüyordu. Bu çalışmalar sonunda karşılığını buldu. Özellikle sektörün dört başkanı Ahmet GÜLEÇ (İİB), Ahmet KAHRAMAN (OAİB), Nurettin TARAKÇIOĞLU (EİB) ve M. Bülent AYMEN'in (AKİB) yoğun uğraş ve katkılarıyla, birliğin birkaç ay önce yaptığı değişiklik talebinin kabulüyle gerçekleşti.

Gelişmenin sonucu olarak, "Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği" unvanının, “Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği”  olarak değiştirildiği bilgisi Pazar günkü Resmi Gazete’de yayımlanarak resmi anlamda yürürlüğe girdi.

Gelişmeleri değerlendiren İstanbulMobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, yapılan değişikliğin son derece önemli olduğunu belirterek sektörün temsiliyeti konusunda daha net bir ifadeye kavuşulduğunu dile getirdi.

Güleç, yıllık ihracatı 2,5 milyar dolara ulaşan bir sektörün, ihracatçılar birliğinde de adıyla temsil edilmesinin büyük bir gelişme olduğunu vurgulayarak şunları aktardı: “Mobilya sektörü bu olumlu gelişmelerle ihracatta daha fazla hızlanacak. Bu şartlarda 2015 yıl sonu hedefi olan 3 milyar doları aşmak hiç de güç olmayacak. İsim değişikliğinin tüm sektöre hayırlı olması temenni ediyorum.”

İstanbul Mobilya Fuarı’nda düzenlenen MOSFED Gala programında sektörle paylaşılan gelişme, tüm mobilyacılar tarafından da büyük bir mutlulukla karşılandı.