Günün Kitabı
29 Eyl 2015 14:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:29

Mimarlık Tarihi Nedir kitabı yayınlandı!

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan, Andrew Leach’in kaleme aldığı ve Hayrullah Doğan’ın Türkçeye kazandırdığı Mimarlık Tarihi Nedir? raflardaki yerini aldı.

Mimarlık Tarihi Nedir kitabı yayınlandı!
Mimarlık tarih yazımına ilişkin yaklaşımların değerlendirildiği kitapta, tarihsel mimarlık bilgisinin oluşma, toplanma ve yayılma yolunu biçimlendiren temel sorunlar ortaya konuyor. Modern mimarlık tarihinin kendi sınırları ve retorik, analitik ve tarihselci gelenekler irdelenerek, 20. ve 21. yüzyıldaki mimarlık tarihçilerinin karşılaştıkları çatışmalar ele alınıyor.
KÜY, Andrew Leach’in yazdığı Mimarlık Tarihi Nedir? adlı kitabı yayımladı. Mimarlık ve tarih kategorisinde yayımlanan kitap, mimarlık tarihi üzerine yazan ve mimarlık tarihçilerinin çalışmalarını inceleyenlerin karşılaştığı kavramsal sorunlara bir giriş niteliği taşıyor.

Mimarlık Tarihi Nedir? yüz yıllık bir zaman diliminde tarihsel mimarlık bilgisinin oluşma, toplanma ve yayılma yolunu biçimlendiren temel sorunları ele alıyor. Meraklı okurları bu konunun çeşitli yönlerini ve alanın önemli isimlerini daha derinlikli bir şekilde inceleyen çalışmalara yönlendirmeyi amaçlıyor.

Kitapta, tarihsel mimarlık bilgisinin oluşma, toplanma ve yayılma yolunu biçimlendiren temel sorunlar ortaya konuyor. Modern mimarlık tarihinin kendi sınırları ve retorik, analitik ve tarihselci gelenekler irdelenerek 20. ve 21. yüzyıldaki mimarlık tarihçilerinin karşılaştıkları çatışmalar ele alınıyor.

Kitap, mimarlık tarihinin bilgi birikimine, kronolojilerine, kanun ve coğrafyalarına ilişkin temel bilgiye sahip okurlar için bir kaynak niteliği taşıyor. Mimarlık Tarihi Nedir?, mimarlık ve tarih programlarına devam edenlere ve bu konularda araştırma yapanlara rehberlik edecek bir kitap.

Künye Bilgisi:
Mimarlık Tarihi Nedir?

Yazar: Andrew Leach
İngilizceden çeviren: Hayrullah Doğan

Dağıtım Tarihi : 04.09.2015
Fiyat (KDV Dâhil) :  24 TL
ISBN             :    978-605-5250-53-9
Barkod : 9786055250539
Ürün Sırası :  66
Ana Kategori :  Tarih
Alt Kategori :  Mimarlık
Ebat  :  16,5 x 24 cm
Sayfa Sayısı :  150
Kapak Türü :  Karton Kapak
Baskı Adedi :  1.000
Dağıtım :  YKY

Koç Üniversitesi Yayınları
İstiklal Cad. No: 181 Merkez Han 34453 Beyoğlu – İstanbul