Güncel
03 Ara 2020 15:06 Son Güncelleme: 03 Ara 2020 15:18

Mimarların beklediği festival! İstanbul Mimarlık Festivali dijitalde başlıyor

İstanbul Mimarlık Festivali, 5-11 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle “Paradigma Kayması” temasını ele alacak.

Mimarların beklediği festival! İstanbul Mimarlık Festivali dijitalde başlıyor

İstanbul’un ilk mimarlık festivali 5-11 Aralık’ta dijital olarak gerçekleşecek. İstanbul Mimarlık Festivali’nin teması ‘paradigma kayması’ olarak belirlendi.

Kente sahip çıkmaya ve kente dair yeni fikirler üretmeye hevesli herkese açık olan festival Açık Rota, Çocuk Kuşağı, Kampüs Kuşağı, Açık Çağrı, Sinema Kuşağı gibi bölümleriyle dikkat çekiyor.

The Circle ve Binat İletişim & Danışmanlık’ın ortaklığında, VitrA’nın ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali, 5-11 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle “Paradigma Kayması” temasını ele alacak.

21. yüzyılın ilk 20 yılını geride bırakırken mimarlık bağlamında yapılanlar henüz radikal bir şekilde değişmemiş olsa da konular çok değişti. İstanbul Mimarlık Festivali, ilk yılının teması “Paradigma Kayması” ile mimari dile yeni giren kavramların mekândaki yansımalarının peşine düşmeyi amaçlıyor. Belirlenen tema etrafında kent – mimarlık odağında bir tartışma ve paylaşma platformu kurmayı hedefleyen festival, sadece mimarları ve sektör temsilcilerini değil, kentlilerin genelini kapsayan bir diyalog aracılığıyla kente sahip çıkmayı ve kente dair yeni fikirler üretmeyi hedefliyor.

Festivalin programında Uykudan Önce (Çocuk) Kuşağı, Kampüs Kuşağı, Sinema Kuşağı ve Açık Rota gibi kategoriler altında toplanan etkinliklerin yanı sıra, Açık Çağrı yoluyla dahil edilen 12 farklı etkinlik bulunuyor. Festival hopin.com üzerinden dijital olarak gerçekleşecek, platforma kayıt yaptırarak ücretsiz olarak etkinlikleri izlemek mümkün. Festival kapsamında öne çıkan Açık Rota etkinliklerinde katılımcılar Rum Yetimhanesi, Azaryan Yalısı, Beyaz Park Gazinosu gibi kültürel mirasımız olan yapıları anlatıcılar eşliğinde gezebilecek.

Çocuk Kuşağı’nda ise çocukların kenti ve kentliliği keşfedecekleri atölyeler yapılacak. Cin Ali’nin Çocuk Bahçesi ve Çocuklarla Haritalama Atölyesi gibi etkinliklerle içinde yaşadığımız pandemi günlerinde çocuklar için farklı ve eğlenceli bir pencere açılarak, onlara yaşam alanlarının ve kent kültürünün önemi anlatılacak.

Detaylı program için: www.istanbulmimarlikfestivali.com/program
Festival üzerine detaylı bilgi için: www.istanbulmimarlikfestivali.com