Sektörel
21 Haz 2013 16:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Mimarlar kartal için buluştu

Kartal Belediyesi deprem ve dönüşüm projeleri ile ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor

Mimarlar kartal için buluştu
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bayram Ali Baştan, Ruhsat ve Yapı Kontrol Şefliği M.Reha Öner, Proje Onay ve İskan Şefi Özlem Ecevit’in katıldığı mimarlar toplantısı Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirildi. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi ve Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik hakkındaki kanunla ilgili olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına müteahhitler ve mimarlar katıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlığında yapılan toplantıda Kartal’da yapılacak olan binaların özellikleri ve yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konuşuldu.
 
Öz, mimarlar ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, “Arkadaşlar sizi toplamamızın sebebi yeni yayınlanmış olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Yönetmeliği. Bu İmar Yönetmenliği ile ilgili fikirlerinizi almak istiyoruz. Teknik arkadaşlarla birlikte karşılıklı fikir alış verişi yapmak. Yeni yönetmeliği okuduysanız nasıl algıladınız? Herhangi bir soru işareti kalmasın diye bu toplantıyı düzenledik. Arkadaşlarla sizden önce bir toplandık yaptık. Bundan 3 ay önce Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı bir toplantıda konuşma yaptım. Bu toplantıda binalarda metre kareye düşen yağmur suyunu hesaplayıp bunun depo olarak saklanmasını ve korunmasını ve en azından sifonlarda kullanılması, bunun su sarfiyatını %30 azaltacağını iletmiştim. Yeni yönetmelikte bununla ilgili bir ibare de söz konusu. Dolasıyla sizler nasıl algılıyorsunuz? Bizler nasıl algılıyoruz? Bir çelişki var. Bu yeni yönetmelikte bu çelişkiyi ortadan kaldıralım. Kartal için bir yol haritasını çelişki olmadan yürütelim diye sizleri çağırdık, geldiğiniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Toplantı sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik dağıtıldı. Karşılıklı fikir alışverişi içinde geçen bilgilendirme toplantısı ileri bir tarihte yeniden yapılacak.