Konut Haberleri
11 Ağu 2017 09:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Milyonlarca öğrencinin kiralık ev yarışı başladı!

Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve milyonlaca öğrenci ev arama telaşına girdi. Peki, öğrenciler hangi şehirde ne kadar kira ödeyecek?

Milyonlarca öğrencinin kiralık ev yarışı başladı!
Lisans Yerleştirme Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Hayallerine kavuşmak için bekleyen öğrenciler şimdi ev aramaya koyuldu.

Öğrenci dostu Eskişehir

Doğu ve Güneydoğu illerinde okuyacak öğrenciler 100 metrekare bir ev için 800-850 lira kira öderken Eskişehir’de bu rakam 470 liraya kadar düşüyor.

En yüksek kira İstanbul'da

Megaşehirde okuyacak olan öğrencilerin cebi ev kiraları yüzünden bir hayli yanacak. Ancak İstanbul'un bazı bölgelerinde uygun fiyata ev kiralamak mümkün.

Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Bu yüzden öğrencilerin bu sene istediği yerde ve istediği fiyatta kiralık daire bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum" dedi.

Fatih'te kiralar yüzde 50 düştü

En büyük düşüşün Fatih ilçesinde olduğunu kaydeden Aşa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın günübirlik kiralamaların önüne geçmesinden sonra bölgede ciddi anlamda konut stokunun olduğunu belirterek, "Fatih'te kiralar yüzde 50 düştü. Öğrenciler için iyi bir fırsat" dedi.

Öğrencilere 5 tavsiye

Ev sahibiyle mutlaka kira kontratı yapın.
Apartman aidatını net olarak öğrenin. 
Okulunuzun eve uzaklığına dikkat edin ve ulaşım masraflarını da hesaba katın
Çevresinde market, eczane, restoran ve kafe seçenekleri olan evlere öncelik verin. 
Eğer evi bir kaç kişi kiralamak istiyorsanız herkese bir oda düşecek kadar büyük olmasına dikkat edin.