Konut Haberleri
29 Mar 2013 11:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:20

Milyarderler evlerini nereden alıyor?

Dünyanın dört bir yanında yer alan milyarderler son yedi yıl içinde lüks konut alımlarını ikiye katladı. Peki en çok lüks konut alımı nerede gerçekleşti?

Milyarderler evlerini nereden alıyor?

 

Lüks ev fiyatları yaşanan ekonomik krize rağmen hem Avrupa'da hem de dünya çapında fiyat artışlarını sürdürmeye devam ediyor.
Lüks konut sitesi Newestate.eu'nun haberine göre dünyanın dört bir yanında yer alan milyarderler son yedi yıl içinde lüks konut alımlarını ikiye katladılar.
En çok lüks konut alımı ise Hong Kong'tan gerçekleşti.
Hong Kong'ta yer alan lüks konutların metre kare fiyatı 2012 rakamlarına göre 11 bin doları buldu. Bir 'milyarder evi'nin ortalama fiyatı ise 57 milyon doları buluyor.
İkinci en pahalı şehir ise yine bir Asya şehri olan Tokyo. Tokyo'da metre kare fiyatları 7.600 dolardan başlıyor. Büyük ve lüks bir evin fiyatı ise ortalama olarak 121.6 milyon dolar.
Dünyanın üçüncü pahalı evleri ise İngiltere'de. İngiltere'de metre kare fiyatları 5.300 dolarken ortalama bir lüks ev ise 42 milyon dolar civarında.
Dünyanın en lüks evleri ile tanınan ABD'nin New York şehrinde ise ev fiyatları ise düşük fiyatları ile
şaşırtıyor. Central Park civarında bir penthouse 70 milyon dolar civarında ve bu fiyat ile New York Moskova ve Paris'ten sonra beşinci sırada yer alıyor.
Malesya, Endonezya ve Filipinler yurtdışından konut alan ülkeler arasında.