Konut Haberleri
26 Eyl 2014 12:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:54

Milyar dolarlık yatırımcı İstanbul’a geliyor

Silikon Vadisi’nin en önemli yatırımcılarından kabul edilen işadamı Promod Hague, İstanbul’da ‘Keiretsu Forumu’ düzenleyecek. Hague, 35 milyar dolarlık bir portföyü yönetiyor.

Milyar dolarlık yatırımcı İstanbul’a geliyor
Küresel yatırımcılar İstanbul’da biraraya geliyor. Dünyanın en önemli ilk beş risk sermayedarı arasında sayılan işadamı Promod Haque,  İstanbul’da 6 Kasım tarihinde ‘Keiretsu Forum’un ev sahipliğini yapacak. Norwest Venture Partners (NVP) üst düzey yönetici ortaklarından Promod Haque’un portföyünde, içinde 20’den fazlası halka arz olma başarısına ulaşmış 60 şirket bulunuyor. Silikon Vadisi’nin en önemli yatırımcılarından kabul edilen Promod Haque, 2004 yılında Forbes’un Midas Listesi’nde 1 numaralı risk yatırımcısı seçilip, 2014 Forbes Billionaires “Hall of Fame”de yer almıştı.

Melek yatırımcılarla birarada

Dünya çapında 31 şubesi, 1400’ün üzerinde yatırımcı üyesi bulunan ABD tabanlı uluslararası bir melek yatırımcı şirketi olan Keiretsu Forumun bu yılki European Angel Capital Expo toplantısını İstanbul’da yapması melek yatırımcılarla girişimcilerin bir araya gelmesi açısından son derece önemli.

Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, toplantının önemine değinirken “Keiretsu Forum’un Türkiye yatırımcı üyeleri iki yıl içinde dokuz farklı girişimci şirkete yaklaşık 4 milyon doların üzerinde yatırım yaptığından söz ediyor. Gözören bu yıl aralarında Silikon Vadisi de dâhil olduğu, dünyanın farklı ülkelerinden pek çok milyarder melek yatırımcıyı Türkiye’ye getiriyoruz.

Bu melek yatırımcılar arasında Silikon Vadisi’nde 35 milyar dolarlık bir portföyü yöneten Promod Haque da bulunuyor. Keiretsu Forum’un sektör kısıtlaması olmadığı için mobil aplikasyon, e-ticaret sitesi, eğitim, ilaç, otopark otomasyonu ve hızlı tüketim firmaları gibi farklı sektörlerde yatırımlar yapıldı" diyor.



WEB’den başvuru

Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda girişim başına 25 bin ile 500 bin dolar arası yatırım yapıldığını vurgulayan Aslı Işınak Gözören, İstanbul’daki buluşmaya katılmak isteyen işadamlarının  www.keiretsuforum.com.tr web sitesi  üzerinden on-line başvuru yapılabileceklerini ifade ediyor.