Konut Haberleri
25 Tem 2017 12:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Milli Tarım projesi adım adım hayata geçiyor!

Milli Tarım Projesi adım adım hayata geçiriliyor. Proje kapsamında oluşturulan Tarım İletişim Merkezi’ndeki 100 kişilik ekip, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce çiftçi ile her gün iletişimde.

Milli Tarım projesi adım adım hayata geçiyor!
Türkiye, birkaç ay önce uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemiz açısından geleceğin projesidir” dediği Milli Tarım Projesi ile yepyeni bir sayfa açıyor.

Hayata geçirilen Milli Tarım projesiyle ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. İlkay Kılıç, ''Bitkisel üretimde “Havza Bazlı Üretimi Destekleme Modeli” ve hayvansal üretimde “Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli” olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor'' dedi.

100 KİŞİLİK EKİP HİZMET VERİYOR

Milli Tarım Projesi kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de Tarım İletişim Merkezi. Yaklaşık 5 ay önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulan merkezde, ziraat mühendisi, veteriner hekim ve gıda mühendislerinde oluşan 100 kişilik bir ekip hizmet veriyor. Bu yapı ile tam bir çağrı merkezi oluşturduklarına dikkat çeken Dr. İlkay Kılıç, merkezdeki çalışmaları anlatmayı şöyle sürdürdü:

“Sahada 19 bine yakın danışmanımız var. Bu danışmanlarımız hemen her gün üreticilerimizi ziyaret ediyor. Günlük ziyaret sayımız 7 bin. Ziyaret edilen üreticilerimiz ertesi gün bakanlığımızın iletişim merkezindeki uzmanlar tarafından aranıyor ve ‘Uygulamamızdan memnun musunuz?’ sorusu başta olmak üzere üreticilerimize bakanlığın ihtiyacına yönelik sorular sorulmakta bununla beraber aranan kişiler bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istediği bir konu varsa onu da sorabilmekte. Her gün ziyaret edilen 7 bine yakın üreticilerimiz aranarak kontak halinde kalmaya çalışıyoruz. Bu merkez bizim ciddi anlamda dışarıya açılan kapımız oldu''.

BAKANLIKTAN FAV TURKEY’E TAM DESTEK

Milli Tarım Projesi ile Türkiye’de tarımın gelişmesi konusunda ülke çapında önemli bir çalışma başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yine tarıma katkı kapsamında, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) tarafından 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. FAV TURKEY Meyve Sebze, Kuru Gıda ve Kesme Çiçek Fuarı’na tam destek veriyor.

“Tarıma, tarımın ihracat yönüne, tarımda yapılan çalışmaların tanıtımına verdiği destek nedeniyle ve işin İstanbul ayağını oluşturması özelliğiyle bakanlık olarak bu fuarı destekleme kararı aldık” diyen Dr. İlkay Kılıç şöyle devam etti:

“Bu fuar ve bu fuar bünyesinde yapılacak olan zirvenin,  tarım alanında farkındalığı arttıracağına, kişilerin bu platformda birbirlerini tanımasını ve tarımda ihracat yapılması noktasında da ciddi katkı sağlanacağına inanıyorum. FAV TTURKEY ilerleyen yıllarda, tarım konusunda hem ülke içerisindeki ticaret hem de ülke dışına ihracat konusunda ciddi adımlar atılmasına neden olacak. Bu fuar bir çok alanın birleşeceği, İstanbul’da gerçekleştirilen bir platform . Orta ve uzun vadede FAV TURKEY her zaman bakanlığın destekleriyle ilerleyecek”