Ekonomi
24 Mayıs 2016 10:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:22

Milli Piyango TV geliyor! Artık çekilişler 'canlı' yayımlanacak

Milli Piyango İdaresi, yeni bir yatırım için kolları sıvadı. İdare yıl içerisinde gerçekleştirdiği toplam 241 Milli Piyango ve Sayısal Oyun'un çekilişini internet sitesi üzerinden canlı olarak yayımlamak için web televizyonu kuracak.

Milli Piyango TV geliyor! Artık çekilişler 'canlı' yayımlanacak
Web televizyonunun yayın ve prodüksiyonu için çalışma başlatan Milli Piyango, yıl içerisinde yapılan 33 Milli Piyango çekilişini, toplam 208 adet Sayısal Loto, on numara, Şans Topu ve Süper Loto çekilişlerini canlı olarak yayımlayacak. Çekilişlerde kayıt altına alınan ses ve görüntüler www.millipiyango.gov.tr ve www.mpi.gov.tr internet sitelerinden kullanıcılara naklen ulaştırılacak. Yayınların, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan da izlenebilmesi için ayrıca bir yazılım geliştirilecek. Çalışma kapsamında, canlı yayımlanan çekilişlerin dijital arşivi de oluşturulacak.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile TRT arasında çekilişlerin yayınına ilişkin protokolde yayın ücretleri konusunda yaşanan ihtilaf nedeniyle TRT Genel Müdürlüğü 30 Nisan 2012 tarihinden itibaren sayısal Oyunlar ve Milli Piyango oyunlarının yayınlarını tek taraflı olarak durdurmuştu. Yeni uygulamanın şans oyunlarına ilgiyi artırması bekleniyor.

Kaynak: Sabah