Sektörel
10 Eki 2013 07:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:36

Milli Emlak Müdürlüğü'ne baskın!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılan ve kiraya verilen araziler inceleme altına alındı

Milli Emlak Müdürlüğü'ne baskın!
İstanbul mali polisi, yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve bazı Milli Emlak şubelerine baskın yaptı. İçeride arama yapan polis ekipleri, bazı dosyaları incelemeye aldı.
 
 İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası
Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na baskın yaptı.
 
Kadıköy’deki Milli Emlak şubesine de giden mali polis, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda yürütülen bir soruşturma kapsamında bazı belgeleri inceledi. Soruşturma kapsamında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılan ve kiraya verilen arazilerle ilgili incelemeler yapıldığı belirtildi.
 
Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve Kadıköy şubesi haricinde bazı şubelerde de inceleme yapıldığı ve incelemelerin “usulsüzlük” iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında gerçekleştiği öğrenildi. Şubelerde bulunan bilgisayarlardaki bilgileri de yedekleyen polis, bazı belgeleri incelenmek üzere Emniyet’e götürdü.
Konuyla ilgili hakkında gözaltı kararı bulunan kimsenin olmadığı belirtildi. Polisin arama ve incelemeleri sürüyor. Öte yandan, basın mensuplarının bahçe bölümünden görüntü almasına Milli Emlak Dairesi Başkanlığı çalışanı olduğu öğrenilen şahıslar tarafından izin verilmedi.
 
Cumhuriyet