Ekonomi
14 Eki 2020 08:33 Son Güncelleme: 14 Eki 2020 08:41

Milletvekilinden öneri: İzmir Kültürpark millet bahçesi olsun!

Sadece İzmir için değil Türkiye'nin ekonomi ve turizm tarihinde önemli bir yeri olan tarihi Kültürpark alının millet bahçesi olması için AK Parti milletvekili Hamza Dağ'dan öneri geldi.

Milletvekilinden öneri: İzmir Kültürpark millet bahçesi olsun!

İzmir'in simgelerinden ve Türkiye'nin iktisat tarihinde önemli bir sembol olan Kültürpark için "millet bahçesi olsun" önerisi yapıldı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ önerisini şu sözlerle dile getirdi: "Fuar alanının ne yapılacağı konusu her gün yeni bir tartışma meydana getiriyor. Biz de Türkiye’nin her yerinde millet bahçeleri yapıyoruz. Ne uğraşıp duruyorsunuz, ne tartışıp duruyorsunuz? Alın işte size çok güzel bir millet bahçesi, yapalım hep beraber. Buyurun, siz yapamıyorsanız, hükümetle birlikte biz yapalım." 

KÜLTÜRPARK TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Karşıyaka İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada önerisini dile getiren Hamza Dağ, Kültürpark'ın millet bahçesine dönüştürülmesini istedi. 

Hamza Dağ, uzun süredir Kültürpark fuar alanıyla ilgili tartışmaların sürdüğünü hatırlattı: "Fuar alanının ne yapılacağı konusu her gün yeni bir tartışma meydana getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuar alanının pazar yeri yapılması gerektiğini düşünüyor. Önceki dönem belediye başkanı, bir televizyon programına katıldı, ‘orada pazar yeri olmaz’ dedi. Bunun üzerine şimdiki belediye başkanı buraya kültür merkezi yapmaya karar vermiş."

SİZ YAPMIYORSANIZ BİZ YAPALIM

Hamza Dağ, Kültürpark'ın millet bahçesi olması önerisini şöyle dile getirdi: 

"Allah’ın bir lütfu, bizden öncekilerin bize vermiş olduğu çok güzel bir miras, yemyeşil bir alan burası. Biz de Türkiye’nin her yerinde millet bahçeleri yapıyoruz. Ne uğraşıp duruyorsunuz, ne tartışıp duruyorsunuz? Alın işte size çok güzel bir millet bahçesi, yapalım hep beraber. Buyurun, siz yapamıyorsanız, hükümetle birlikte biz yapalım. İzmir’in en göbeğinde, en merkezinde yemyeşil bir alanda çok güzel bir millet bahçesini İzmir’e kazandırma imkanı olur."