Ekonomi
11 Ağu 2015 07:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:04

Miami yollarında bir Adanalı

64 ülkeye otobüs ihraç eden Temsa’nın Adana fabrikasında ürettiği 700 otobüsü ABD yollarında taşımacılık hizmeti veriyor.

Miami yollarında bir Adanalı
Son iki yıldır ABD şehirlerarası otobüs pazarında yaklaşık yüzde 10 civarı pazar payı almayı başaran Temsa’nın TS45 modeli önemli turizm kentlerinden Miami’nin yollarında sefere çıktı.

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Türk mühendis ve işçisinin ürünü olan otobüslerin yurtdışında birçok ülkenin yollarında hizmet veriyor olmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünyanın en zorlu otobüs pazarı olarak gösterilen ABD pazarına 2010 yılında ilk adımımızı attık. Beş yıllık süre içerisinde 700 Temsa aracı ABD yollarına çıktı” dedi. Son iki yıldır ABD pazarında yüzde 10 civarında pazar payı elde ettiklerini belirten Dinçer Çelik şöyle konuştu: “Şu anda 40’tan fazla eyaletin yollarında Temsa araçları çalışıyor. Sadece Florida bölgesinde trafiğe kayıtlı araç sayımız 72’dir. 56 koltuklu TS45 araçları  Miami yollarında hizmete başladı. Miami çok önemli bir turizm kenti. Bu bölgede araç kiralama, grup toplantıları ve tur organizasyonu ile havaalanı transfer hizmeti veren All Tour Transportation şirketinin de tercihi Temsa oldu. Araçlarımızın tercihinde kaliteli tasarım ve yüksek güvenlik düzeyi önemli etkenler oldu.”