Konut Haberleri
21 Kas 2012 18:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Metro Çekmeköy’ü uçurdu!

Çekmeköy, 2015’de hizmete girmesi planlanan metro ve üçüncü köprü bağlantısının sağlayacağı avantajlarla yakın gelecekte yatırımcısının yüzünü güldürecek.

Metro Çekmeköy’ü uçurdu!

Markalı konut üreticilerinin İstanbul’da tercih ettiği ilçelerin başında gelen Çekmeköy, 2015’de hizmete girmesi planlanan metro hattı ve üçüncü köprü bağlantısının sağlayacağı avantajlarla yakın gelecekte yatırımcısının yüzünü güldürecek.

istanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Çekmeköy, yakın geçmişinde şehir dışı gibi algılanan bir bölgeydi. 17 yıl önce başlayan değişimle birlikte günden güne gelişimini sürdürmeye devam eden bir bölge olarak da öne çıktı. Çekmeköy’de çok değil 1990’lı yıllarda projeler geliştirilmeye başlandı, değişimin başlangıcı çok da yeni sayılmaz. Erişilebilir fiyatlı ve günün gerçeklerine uygun projeler ise 1999 depreminden sonra gittikçe daha fazla yükseltildi. Çünkü bölge zemini iyi olarak bilinen ve algılanan bir alandı. Bölgedeki trend o yıllardan beri artarak devam ediyor. Makul büyüklükte ve fiyatta arsa bulunabilmesi gelişmelere hız verdi şüphesiz. Ancak beş yıl önceki planların bazılarının iptali ile sorunlar doğdu ve bunların giderilmesinin yanı sıra metro hattı ve üçüncü köprü bağlantısı imkânları bölgenin tekrar gündeme oturmasına yol açtı.

Kolay erişilir bölge

Çekmeköy’ün düzenli yapılaşma ve ulaşım imkânı yaratılmış, şehir planlaması yapılmış, fiyat açısından da kolay erişilebilir bir bölge olduğunu söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Son senelerde konutlara olan talepler İstanbul’da ağırlıklı olarak projelere yöneliktir. Çekmeköy bölgesi bu talebe cevap verebilen, şehre yakın ama şehir karmaşasından bir o kadar da uzak bir ilçemiz” dedi. Yazıcı, bölgedeki ormanların, yeşil ve temiz havanın, planlı yerleşimin, yeşil alanın, düşük yoğunluklu yapılaşma ve bağlantı yollarının bölgenin gelişimine katkıda bulunduğunu anlatıyor.

Metro 2015’te hizmette

1999 depreminden sonra zemin bakımından en sağlam bölgelerden biri olarak ilan edilen Çekmeköy 2009 yılında ilçe oldu. İstanbul’un 5’inci büyük ilçesi olan Çekmeköy’de 3 bin 500 kilometrekarelik bir alanda yapılaşma mevcut. Çekmeköy-Üsküdar metrosu da 2015’te hizmete girerek, bölgeden kent merkezine erişimi daha kolay ve kısa yapacak. Bu gelişmeyle bölgenin daha doğu-kuzeydoğu aksında gelişmesini beklediklerini sözlerine ekleyen Yazıcı, “Tabii ki üçüncü köprü bağlantı yollarından birinin Çekmeköy’e geliyor olması da çok önemli bir gelişme. Taşdelen bölgesinin hareketlenmesini, genel olarak bölgenin değer artışı almasını ama özelikle projelerden metro çıkışlarına yakın olanların değer artışı yakalayacağını düşünüyoruz” diyor.

Çekmeköy’de fiyatlar

Bölgenin öne çıkan yerleri Mimar Sinan Caddesi, Şahinbey Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı. Çekmeköy’ü fiyat açısından değerlendirdiğimizde ise karşımıza makul fiyatlar çıkıyor. Satılık konutların fiyat aralığı 250 bin ile 500 bin TL arasında değişen bölgede ortalama kira fiyatları da 800 ile 2000 TL arasında değişiyor. Bölgede villalar içinse 3000 ile 8000 TL arasında kira bedeli biçiliyor. Çekmeköy’de prim fırsatları da var. Yatırımcısına yıllık yaklaşık yüzde 20 oranında kazandırıyor.