Konut Haberleri
21 Şub 2016 16:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ilde kuvvetli yağış olacağını ve yağışla birlikte 3-5 derece azalacağı konusunda uyardı.

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sağanak yağış uyarısı geldi. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu 10
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmurlu 10
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar iç kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. 17
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor 18
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 9
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 14