Sektörel
27 Tem 2015 14:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:00

Meteoroloji uyardı! Bunlar iyi günlerimiz...

Kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam etmesi bekleniyor

Meteoroloji uyardı! Bunlar iyi günlerimiz...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği belirtilerek "Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz Kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin'de 33, İstanbul'da 34, Ankara, Kayseri, İzmir Bursa ve Sakarya'da 38, Karabük, Burdur, Malatya ve Edirne'de 40, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 41, Elazığ ve Aydın'da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman'da 43 dereceye ulaşacağı bekleniyor. Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıkları oldukça yüksek (37-40 derece) olacaktır. Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor" denildi.

'10.00 - 16.00 arası dışarı çıkmayın'

Meteoroloji, ayrıca güneş çarpması gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarıda bulunarak "Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00 - 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur" dedi.