Konut Haberleri
05 Oca 2017 08:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

Meteoroloji İstanbul için kar alarmı verdi! Sıcaklık -3'ü görecek

Aralık ayının son günlerinde hakim olan karla karışık yağmur ve soğuk hava yeni yılda gitmişti. Ama çok geçmeden geri gelecek...

Meteoroloji İstanbul için kar alarmı verdi! Sıcaklık -3'ü görecek
Tüm Türkiye 2016 yılını soğuk, fırtına hatta Anadolu ve iç kesimlerde kar yağışı ile uğurladı. 2017 yılının ilk günü itibariyle giden soğuk ve karlı hava dalgası çok geçmeden geri geliyor. Meteoroloji, özellikle İstanbul ve Ankara'yı cuma günü itibariyle uyardı. 

Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava dalgasının Trakya ve İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta yarından itibaren 4-5 gün süreyle yoğun kar yağışına neden olacağı açıklandı.

İstanbul’da sıcaklıkların eksi 5 dereceye kadar ineceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Ahmet Uçar, “Tüm yurtta etkisini gösterecek kar yağışı 4 gün sürecek. İstanbul’da perşembe günü yağmur, Cuma günü öğle saatlerine kadar yağmur, öğleden sonra karla karışık yağmur ve akşam saatlerinde ise kar tamamen etkisini gösterecek. Özellikle cumartesi ve pazar günü tüm yurtta kar etkisini gösterecek. Yoğun bir kar yağışı bekliyoruz. Bununla birlikte don ve buzlanmaların da yaşanacağını tahmin ediyoruz. Soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar 15 derece kadar azalacak. İstanbul’da bugün (dün) görülen 10 derecelik sıcaklık, önümüzdeki hafta ortasına kadar sıfırın üstüne çıkamayacak” dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise şöyle dedi:  “Kar yağışı İstanbul’da cuma gecesi başlayacak. Haftaya pazartesiye kadar devam edecek ve Salı günü şiddetini artıracak. Çarşamba günü öğle saatlerinde kar etkisini kaybedecek ama soğuk hava devam edecek. Kar 5 gün yağacak ama etkisi daha uzun sürecek. Yaklaşık bir hafta da zeminde kalacak gibi gözüküyor. İstanbul’da sıcaklıklar bir günde yaklaşık 13 derece azalacak. Sıcaklıklar eksi 3 dereceye kadar düşecek.”
ETİKETLER
#hava durumu # hava