Konut Haberleri
15 Eki 2016 18:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:45

Mersin Tarsus'te şehit ailelerine ücretsiz ev

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama başlatarak şehit ailelerini ücretsiz konut sahibi yapacaklarını açıkladı..

Mersin Tarsus'te şehit ailelerine ücretsiz ev
Şehit ailelerinin 1 kuruş bile ödemeden ev sahibi olmasını sağlayacak olan bir uygulama başlatan Mersin Tarsus Belediyesi, çalışmalara başladı.

Konuya ilişkin bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, söz konusu projenin Türkiye'deki tüm büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde uygulanması gerektiğini, böylece az da olsa şehit ailelerine vefa borcunun ödeneceğini söyledi.

Projenin Türkiye'ye örnek olacak nitelikte olduğunu belirten Başkan Şevket Can, Tarsus'te bulunan 4 şehit ailesi ile mutabık olduklarını, 4 aileye de başlarını sokabilecekleri bir konut verileceğini ve bunun tamamen ücretsiz olacağını belirtti.

Uygulama kapsamında şehidin çocuğu yoksa evin yüzde 50'sinin eşine, yüzde 50'sinin ise anne-babasına verileceğini söyleyen Başkan Şevket Can, beldiyenin yaptığı konut çağrısına şehitlik belgesi bulunan 67 ailenin başvurduğunu, bu ailelerin tamamına, ayrım yapılmadan ev verileceğini, önceki yıllarda şehit olan kahramanların da kampanyaya dahil edildiğini söyledi.

Yüzde 50 hisseli olan şehit ailelerine Hilal konutlarından daire verileceğini açıklayan Başkan Şevket Can, diğer şehit ailelerine ise Hürriyet konutlarından daire verileceğini, hangi ailenin hangi konutu alacağına ise noter huzurunda çekilecek kura ile karar verileceğini, konut alacak ailelerin tamamen masrafsız olarak konut sahibi olacağını söyledi.