Ekonomi
19 Tem 2016 14:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

Merkez Bankası'nda darbe ertesi faiz indirimi

Merkez Bankası'nda tarihi açıklama geldi. Darbe ertesi hareketlenen piyasalara Merkez'den 25 baz puanlık indirim geldi...

Merkez Bankası'nda darbe ertesi faiz indirimi
Merkez'den hareketli piyasanın suyu olacak hamle geldi. Piyasalarınmerakla beklediği kritik açıklama geldi. Son 4 ay art arda faiz koridorunun üst bandında indirime giden Merkez Bankası (TCMB), yılın 7’nci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını da pas geçmedi. Merkez, faiz koridorunun üst bandını 25  baz puan düşürdü.

Uzmanların bir kısmı başarısız darbe girişiminin ardından faiz koridorunun üst bandında indirim beklerken, bir kısmı ise Merkez’in bu toplantıyı pas geçebileceğini belirtiyordu.

Merkez Bankası Erdem Başçı Başkanlığı'ndaki son toplantısında 25 baz puan, nisan, mayıs ve haziran ayındaki toplantısında da faiz koridorunun üst bandını 50’şer baz puan indirmişti. Böylece marttan bu yana yapılan toplam indirim 175 baz puana ulaşmıştı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açıklama öncesinde Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinde cesur adımlar atmaya devam etmesini beklediğini ancak haftasonu gerçekleşen başarısız darbe girişimi sonrası bankanın bugünkü toplantıda cesur adımlar atmak konusunda tereddüt gösterirse de anlayışla karşılanacağını söylemişti...