Konut Haberleri
25 Nis 2016 11:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:15

Memur emeklisine Temmuz'da çifte zam

2 milyona yakın memur emeklisi Temmuz’da ise yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacak, ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Memur emeklisine Temmuz'da çifte zam
Memur emeklileri, Ocak'ta SSK ve Bağ- Kur emeklileri gibi çifte zam aldı. Ocak'ta maaşlarına yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve yüzde 0.90 enflasyon farkı yansıyan memur emeklileri, Temmuz'da da çifte zam alabilir.

Temmuz'da, yüzde 5 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı ihtimali de var. 2 milyona yakın memur emeklisinin zamları toplu sözleşmede belirleniyor. Memurlar için belirlenen zam oranları, memur emeklileri için de geçerli oluyor.

Son toplu sözleşme, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapıldı ve 2016- 2017 zamları belirlendi. Bu toplu sözleşme kapsamında tüm memur emeklilerine geçtiğimiz Eylül ayında ortalama 100 lira zam verildi. Bu yılın Ocak ayında da maaşlara yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve yüzde 0.90 enflasyon farkı yansıtıldı.

Memur emeklilerine, Temmuz'da da zam verilecek. Toplu sözleşme kapsamında maaşlar yüzde 5 artırılacak, ayrıca enflasyon farkı oluşursa bu da Temmuz'da maaşlara eklenecek. Memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacağı, 4 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle belli olacak.

Eğer bu yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 6'yı aşarsa, aşan kısım Temmuz maaşlarına yansıtılacak. Memur-Sen verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'de yapılan ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya çıktı. Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi.

Temmuz'da yapılacak yüzde 5 toplu sözleşme artışıyla da en düşük maaş bin 701 liraya yükselecek, böylece memur emeklisi bu yılki 3 zamla 186 lira artmış olacak. Ayrıca ilk 6 aydan enflasyon farkı oluşursa bu da Temmuz maaşlarına yansıtılacak.