Konut Haberleri
18 Kas 2012 19:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

'Meksika 5 milyar dolar borç istedi'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetin çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "G20 Zirvesinde Meksika'nın Türkiye'den borç para istedi" dedi.

'Meksika 5 milyar dolar borç istedi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış törenlerinin ardından AK Parti İl teşkilatında partililerle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok iyi bir duruma geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Türkiye olarak çok iyi bir noktaya geldik. G20 Zirvesinde Meksika bizden 5 milyar dolar borç para istedi. Biz de Merkez bankasında bulunan 117 Milyar dolar'dan 5 Milyar dolarını Meksika'ya verme kararı aldık."

"ŞANLIURFA İÇİN KESENİN AĞZI SONUNA KADAR AÇIK"
Bakanlık olarak Şanlıurfa'ya en büyük yatırımları yaptıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya ayrı bir önem verdiğini belirten Bakan Eroğlu, "Başbakanımız seçimlerden hemen sonra Şanlıurfa'ya daha büyük bir önem verilmesi gerektiğini söyledi. Ve her bakan Şanlıurfa'ya büyük önem versin diye hepimize talimat verdi. Ben de buraya gelirken Başbakanımıza buraya büyük yatırım ve müjdelerle geldiğimi söyleyince çok duygulandı. Ve Şanlıurfa için kesenin ağzının açık olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

AK Parti İktidarında 10 yıldan bu yana hükümetin her saniye destan yazdığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyden öncegerçekten  başı dik bir siyaset var. Artık bütün dünyada sözü gerçekten tutulur ve masaya vurduğu zaman ses getiren bir hükümet ve dünya lideri  bir başbakanımız var. İnanın pasaportumuzun kıymeti arttı. Eskiden paramız pul değerindeydi ama artık paramızın değeri yükseldi. Bizden önce soyulmadık banka neredeyse kalmamış ve enflasyon canavarı başını alıp gitmişti. Ama artık çok iyi bir durumdayız."