Konut Haberleri
04 Mayıs 2016 09:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Mega projeler Başakşehir'de konut fiyatlarını arttırdı

İstanbul'a yapılan dev projeler Başakşehir'de konut fiyatlarını yükseltti. Bölgede 1 yılda konut fiyatları yüzde 30 arttı.

Mega projeler Başakşehir'de konut fiyatlarını arttırdı
Başakşehir'e yatırımcı akını sürüyor. Gelişen bölge birçok büyük projenin adresi oldu. Değerini katlayan bölgede ev fiyatları da yükselişe geçti. 

Başakşehir; 3. Köprü, Sağlık Kent ve metro yatırımlarıyla yükselişini sürdürüyor. 3. Havaalanı'na da yakın olan bölge, ulaşımın tam göbeğinde. Bu durum bölgedeki ev fiyatlarının her geçen gün artmasına neden oluyor. Söz konusu mega projelerle bölgedeki ev fiyatları son 1 yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Orta ve orta üst gelir grubuna hitap eden Başakşehir'de markalı evlerin sayısı artıyor. Buna paralel olarak ev fiyatlarının da yükseldiği Başakşehir'de önümüzdeki 5 yıllık süreçte yüzde 50'ye varan artışlar bekleniyor. Hali hazırda bölgeden 1.5 milyon liraya da 300 bin liraya da ev almak mümkün.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro çalışması

Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunda çalışmalar sürüyor. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'dan geçecek hat 2017'de açılacak. Mecidiyeköy'den başlayacak metro sırasıyla Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl, Göztepe Mahallesi, Mahmutbey'e uğrayacak.

Bio İstanbul

Başakşehirin gelişimini artıracak projelerden biri de, Bio İstanbul. Sağlık Kampüsü olacak projede tıbbi birimler, eğitim-araştırma birimleri, çocuk hastanesi, ilaç firmaları, mağazalar ve konut olacak. Bio İstanbul'la gerek yerli gerekse yabancı turistin bölgeye çekilmesi bekleniyor.