Konut Haberleri
20 Ara 2016 16:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:54

Mega proje açıldı! Asya ve Avrupa 5. kez birleşti!

Son yıllarda projelerde atağa kalkan Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Avrasya Tüneli devlet erkanının katılımıyla açıldı...

Mega proje açıldı! Asya ve Avrupa 5. kez birleşti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gürcistan mevdidaşı, Arnavutluk mevkidaşı ile birlikte mega proje Avrasya Tüneli bugün resmen açıldı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un iki yakasını denizin altından bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli açılışında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rus büyükelçi Karlov'a gerçekleştirilen suikaste de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dün akşamki kalleş bize emanet olan büyükelçiyi sırtından vurdu. Sırtından vurmak alçakların, kalleşlerin işidir. Biz Sayın Putin ile bu saldırının iki ülkenin ilişkilerine yapılan alçak bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz bu saldırıyı her yönü ile aydınlatacaktır" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Açılışını yaptığımız İstanbul Boğazı Tüp Geçişi Projesi'nin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Hamdolsun, iki kıtayı birbirine bağlayan şehrin mensuplarıyız. Bu projenin faaliyete geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızı, şirketleri, işçisine kadar inşasında çalışan herkesi tebrik ediyorum.

Sözlerimin hemen başında, dün Ankara'da alçakça saldırıda ölen Karlov'un ölümünden duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Bir hafta kadar önce Tataristan Cumhurbaşkanını yanıma getirmişti. Sıcak, sempatik bir insandı. Dün akşam uğradığı suikast gerçekten üzüntü vericiydi.

Devlet başkanı Putin'e, Rusya halkına, Karlov'un ailesine başsağlığı diliyorum. Putin'i arayarak duyduğumuz derin üzüntüyü ilettim. Kendisiyle provokasyon konusunda hemfikiriz.

Rusya ile ortak soruşturma komisyonu kurarak çalışmalara başladık. Suriye başta olmak üzere Rusya ile genişleyen alanlarımızın ilişkileri etkilemeyeceği konusunda hemfikiriz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiş bir ülke olarak böyle bir olay olması bizi üzmüştür.

Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermeyeceğiz. Dedik ki bu çalışın yapılışını ertelemeyeceğiz. Avrasya Tüneli yaklaşık 4 yılda inşa edilmiş ve kendi alanında pek çok ilklerle inşa edilmiştir.

Yaklaşık 4.5 trilyon liraya ulaştı. Günde 100 bin araç burayı kullanabilecek. Artık köprüde trafik durdu, vapur seferleri iptal oldu gibi cümleleri geride bırakıyoruz. Hazineye yılda 180 milyon lira getirecek projenin sonunda devlete geçecek.

Avrasya ile Türkiye dünya çapındaki eser zincirine bir yenisi eklemiştir. Bundan sonrası da Kanal İstanbul. İnşaallah, Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacağız. Bu da dünyada ilklerden biri olacak. Dünyadaki bu yarışta biz varız.

İnşaallah, yeni havalimanını 2018 Şubat ayında yapıyoruz. Bu da 1 numara.

İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz.

Biz birbirimizi niye seviyoruz? Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Sizin şu birliğiniz var ya, onları çıldırtan bu.

Sizler tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar, tanklarla toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. İşte dün akşamki kalleş de geldi, Rusya'nın temsilcisi olan, bir yerde bize emanet bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir, alçakların adetidir. Dün akşamki bedelini anında ödedi. Bağlantıları araştırılıyor. Zaten çıkmaya başladı.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri gelmesi halinde, bölgesi ve dünyaya etkisini biz gündeme getirmesek de ortadadır.

Türk milletini yeniden ya istiklal ya ölüm noktasına getirenler, yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacak. Zulüm payidar olmaz.

Halep'ten mazlumları çıkarıyoruz. 2 milyon 700 bin var. Varsın 3 milyon olsun. Elbet bu karanlık gecelerin sabahı vardır. Biz terör örgütlerinin üzerine giderken kalkınma hamlelerini unutmuyoruz.

Şimdi, yılbaşına kadar diyoruz ki, buranın ücreti 15 TL olsun. Ama bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki hesaba girecek.

İşte Yıldırım'ın konuşması:

''Büyük gün için hoş geldiniz. Dün gece saldırı sonucu Rusya'nın büyükelçisi vuruldu. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay Türkiye ile Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik provokasyondur.

Bizler farklılıklarımızla 1000 yıldır beraberiz. Birbirimizin hukukunu koruyarak yaşayacağız. Terör nereden gelirse gelsin mücadele edeceğiz.

Dünkü olayı yapanlar, bu çarpık zihniyetli sapkınlar amaçlarına erişemeyecek.

İnşaallah, yeni havalimanını 2018 Şubat'ta devreye alacağız. Bugün de Fatih'in şanına yarışır projeyle karşınızdayız. Bugün dünyanın en derin tünelini açıyoruz. Denizin altında 106.5 metre.

Marmaray'ı hizmete almıştık. Geçtiğimiz hziranda Osmangazi, Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü devreye aldık. Şimdi de Marmaray'ın kardeşi Avrasya Tüneli'ni devreye alıyoruz.

Bu projede emeği geçen çok insan var. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yatırım yaptılar. Ulaştıma Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum. Ayrıca benden önceki başbakan Ahmet Davutoğlu'na, önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür ediyorum.

Bu eserin İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum.

Avrasya Tüneli ile ilgili detaylar

İstanbul'un iki yakasını denizin altından kara yluyla buluşturan Avrasya Tüneli açılıyor. Peki, Avrasya Tüneli'nin güzergahı nereden nereye olacak? Tünel giriş-çıkışı nereden yapılacak? İşte, tünel hakkında detaylar...



Geçişlerde yolcu ücreti yok

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli'ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli'nde otomobil içindeki yolcular için her iki yönde de ücret ödenmeyecek. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli'nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

Avrasya Tüneli'nin güzergahı
İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Tünelin güzergahını merak eden vatandaşların güzergaha bağlı olarak merak ettiği diğer bir soru da "Avrasya Tünel girişi nereden yapılacak?" oldu. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından.



30 Ocak'a kadar 21.00'de kapanacak
21 Aralık sabahı saat 07.00'de araç kabulüne başlayacak olan Avrasya Tüneli, aynı gün araç geçişleri saat 21.00'e kadar devam edecek. Tünel 30 Ocak'a kadar 24 saat değil, belli bir süre çalışacak. 14 saatle başlayacak uygulama ile en geç 30 Ocak'ta 24 saat çalışma sistemine geçilecek.

Tünelin özellikleri
- Boğaziçi, Galata, Unkapanı, Kazlıçeşme ve Göztepe bölgesindeki trafiği rahatlatması beklenen tünel hakkında merak edilenler ve tünelin özellikleri tünelin resmi internet sitesi üzerinden kısaca özetlendi. İşte, Avrasya Tüneli'nin yapısına ilişkin bilgileri de içeren o açıklamalar!

- Avrasya Tüneli, sahip olduğu ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sağlıyor. Modern aydınlatma, yüksek kapasiteli havalandırma ve yolun düşük eğime sahip olması gibi özellikler, yolculuk konforunu artırıyor.

- İki katlı olarak inşa edilen Avrasya Tüneli'nin günde 100 binden fazla araç tarafından kullanılması bekleniyor. İki katlı olarak inşa edilmesi, yol güvenliğine sağladığı katkı sayesinde sürüş konforunu da olumlu yönde etkiliyor. Her katta 2 şeritten tek yönlü geçiş sağlanıyor.



- Sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında da kesintisiz yolculuk yapılabiliyor.

- Avrasya Tüneli, İstanbul'daki mevcut havaalanları arasında en hızlı ulaşım olanağı sunuyo

- Trafik yoğunluğunun azalmasıyla egzoz emisyon oranı azalıyor.

- Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalması sağlanıyor.

- Avrasya Tüneli tüm aşamalarında İstanbul'un siluetine zarar verilmeyecek şekilde geliştirildi.. İç mimarisinde uygulanan aydınlatma teknikleri ve tünel girişlerinde geleneksel Türk mimarisinden gelen motiflerle İstanbul'un kimliğini yansıtıyor.