Konut Haberleri
30 Nis 2016 16:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:16

MEDAŞ'a EPDK'dan uyarı cezası

Meram Elektrik Dağıtım Şirketi'nin abonelerinden haksız yere bağlantı ücreti alınması üzerine EPDK tarafından uyarı cezası aldı

MEDAŞ'a EPDK'dan uyarı cezası
Meram Elektrik Dağıtım AŞ bağlantı için abonelerinden haksız ücret aldığı gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK)'dan ceza aldı.

EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, şikayet  üzerine başlatılan incelemede MEDAŞ'ın elektrik dağıtım şebekesine bağlantı için  gerekli ara hatları kullanıcıya yaptırdığı belirlendi. Bunun üzerine MEDAŞ,  mevzuata aykırı olarak elektrik dağıtım şebekesine bağlantı için gerekli ara  hatların yapımını aboneye ödettiği gerekçesiyle uyarıldı.

Kullanıcıların mağduriyetinin giderilmesi için 90 gün süre tanınan  MEDAŞ, bu süre içerisinde bağlantı için gerekli hattın yapımını cebinden  karşılayan vatandaşlara, yaptıkları harcamaları geri verecek.

Makul süre uyarısı

EPDK aldığı kararda, elektrik kullanıcılarının dağıtım şebekesine  bağlantı taleplerinin karşılanması için şirketlerce makul bir süre belirlenmesi  gerektiği uyarısında da bulundu.

MEDAŞ Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere  6 il, 65 ilçe, 331 belde ve 1379 köyün elektrik dağıtımından sorumlu olarak  hizmet veriyor.

6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu gereği bina, yapı ve tesislerin  elektrik dağıtım şebekesine bağlantısı için gerekli ara hatların dağıtım şirketi  tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu harcamalar ise dağıtım şirketleri  tarafından üstleniliyor ve kullanıcıdan bu hatların yapımı için herhangi bir  bedel alınmaması gerekiyor.