Konut Haberleri
25 Ağu 2017 10:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

MEB ruhsatı olmayan yurtlar için flaş karar!

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile MEB'den onay alınmadan faaliyete geçen yurtlarla ilgili flaş bir karara imza atıldı. Bu kapsamda izinsiz açılan yurtlar kapatılacak ve para cezası da verilecek.

MEB ruhsatı olmayan yurtlar için flaş karar!
Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK ile öğrenci yurtlarına da yeni düzenleme geldi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ruhsat almadan açılan yurtların kapatılması gündemde.

Ruhsatı iptal edilecek

Ayrıca kurum açma izni verilen kurumlardan 6 ay içerisinde barınma hizmetine başlamayan, faaliyetine başladıktan sonra izinsiz  ara veren kurumların kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal  edilecek.

Para cezası da verilecek

Yurt ve benzeri kurumun Bakanlıkça onaylı yerleşim planında izinsiz değişiklik yapması, mevzuatta  belirtilen sayıda personel çalıştırmaması veya mevzuata aykırı personel  çalıştırması, barınma hizmetine ilişkin yükümlülük veya taahhütlerini yerine getirmemesi, sözleşme veya taahhütnamelerinde usulsüzlük yapması, ilgili  yönetmelik, yönerge ve genelge hükümlerine aykırı fiillerde bulunması halinde brüt asgari ücretin iki katı para cezası verilecek.