Konut Haberleri
14 Kas 2012 14:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

Maslak Sarıgül’ü ağlattı!

Ayazağa Mahallesi'nde Sarıye'e bağlanma kararını protesto eden vatandaşlarla buluşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül duygulu anlar yaşadı

Maslak Sarıgül’ü ağlattı!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, önceki gün Meclis'ten geçen ve Köşk’ün onayını bekleyen Belediyeler Yasası’yla Şişli'den Sarıyer'e bağlanacak olan Ayazağa Mahallesi'nde kararı protesto eden vatandaşlarla buluştu. Maslak ve Ayazağa'da halkın karar karşı olduğunu göstermek için bu pazar sembolik referandum yapmaya hazırlanan Sarıgül, " Büyükşehirler yasasının içinde iki mahallenin bir başka ilçeye bağlanması, bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını Pazar günü yurttaşlarımız sandık başına giderek temizleyeceklerdir" dedi.

Ayazağa Meydanı'nında gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, Ayazağa Mahallesi'nin Şişli'de kalması konusunda bir ısrarının olmadığını belirterek "Kalsın diye bir şey söylemiyorum. Öyle bir şey de söylemem. Ben yurttaşlarımın özgür iradesine saygı gösteririm. Yurttaşlarımın yüzde 70'i Pazar günü 'evet biz Sarıyer'e bağlanmak istiyoruz' derse başımın üzerinde yeri var. Ben padişah değilim, benim görevim padişah ve diktatörlere karşı mücadele etmek." diye konuştu. 

Sarıgül’e destek veren Ayazağalılar da karara tepki gösterdi. Vatandaşların sözleri Sarıgül’ü de duygulandırdı. Bir vatandaşın, "Ayıramayacaklar bizi. Seviyoruz sizi. Ne yaptınız, hırsızlık mı yaptınız? Rüşvet mi aldınız? Sınırları ayırabilirler ama gönülleri ayıramazlar" sözleri Sarıgül'ü ağlattı.