Konut Haberleri
03 Mar 2017 13:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

Marmaris'te apart oteller yıkılıyor! Yerine lüks konutlar geliyor

Marmaris'te apart oteller popülerliğini kaybetti. Hal böyle olunca apart otel sahipleri çareyi otellerini yıkarak lüks konutlara dönüştürmekte buldu...

Marmaris'te apart oteller yıkılıyor! Yerine lüks konutlar geliyor
Tatilcilerin gözde mekanı Marmaris'te artık ilgi görmeyen apart oteller lüks konutlara dönüşüyor... Beklenilen ilgili göremeyen apart otel sahipleri otellerini yıkarak lüks konutlara dönüştürüyor.  Lüks konutlarında fiyatları 500 bin ile 2 milyon lira arasında değişiyor...

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, küçük apart otellerin ticari getirisinin kalmadığını, arsa ve konut fiyatlarının yükselmesi yüzünden yıkılarak lüks konutlara dönüştürüldüğünü bildirdi...

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te turistlerin geçmişte yoğun ilgi gösterdiği apart oteller, artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Apart otel işletmecileri ise sahibi oldukları binaları yıkarak, yerlerine fiyatları 500 bin ile 2 milyon lira arasında değişen lüks konutlar yaptırıyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu yaptığı açıklamada, yapılan lüks konutların  ilçedeki sosyal yaşama katkı verdiğini belirtti.
Apart otellerin yıkılmasının turizm için kayıp değil, bir kazanç olacağını savunan Bülbüloğlu, "Marmaris son 5 yılda nitelikli tesisler kazanıyor. Dolayısıyla da yatak kapasitesi olarak da kaybımız yok" dedi.

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural ise, Marmaris'te geçmişteki en güzel apart otellerin bile yıkıldığını belirtti. Soyvural konuşmasına şöyle devam etti: "Arsa değerli, bölgemizde arazi bolluğu yok. Apartlar iş yapmayınca yıkım kaçınılmaz" dedi ve ekledi: "Marmaris'te son iki yılda 50'nin üzerinde apart otel yıkılıp yerine lüks konutlar yapıldı. Bu da sektörümüz açısından memnuniyet verici."

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise "Müşteri memnuniyeti olmayan tesislerin yıkılarak, yerine lüks konutların yapılması Marmaris'e ekonomik katkı sağlıyor."

İlçedeki apart otellerin bazılarının mimari olarak da Marmaris'e uygun olmadığının altını çizen Acar, yeni yapıların binaların imara uygun hale getirildiğini vurguladı.