Konut Haberleri
26 Kas 2017 10:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Markalı konutun yeni gözdesi İzmir

Ege'nin incisi İzmir son dönemde markalı konut projelerinin odağı haline geldi. Kentte ortalama metrekare fiyatları 2 bin 700 liraya kadar çıktı.

Markalı konutun yeni gözdesi İzmir
Türkiye'nin dört bir yanından göç alan ve ulaşım olanakları hızla gelişen İzmir marka konut üreticilerinin yeni gözdesi haline geldi. 

103 PROJE DEVAM EDİYOR

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Türkiye’nin en yaşanabilir kentlerinden biri olarak görülen İzmir’e son dönemde marka konut üreticilerinden büyük ilgi var. Son yıllarda hızlı bir yapılaşma sürecine giren kentte yerel markaların yanı sıra Teknik Yapı’dan Nef'e kadar markak üreticiler proje gekştirme yanşmda. Kentte Alsancak’tan Çigli’ye, Çeşme’den Buca’ya inşaatı devam eden ve satışta toplam 103 proje bulunuyor.

İSTANBUL-İZMİR OTOBANININ ETKİSİ BÜYÜK
 
Ege Bölgesi’nin merkezi kenti konumundaki İzmir, son yıllarda İstanbul ve  Ankara  gibi kentlerden de göç alıyor. Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri arasında görülen kent, popülerliğine rağmen çarpık yapılaşmasıyla da biliniyor. Ancak kentin kaderi son yıllarda birbiri ardına geliştirilen markalı konut projeleriyle hızla değişiyor. Folk Art Yapı’dan Kum-ko Yapı’ya kadar yerel inşaat şirketlerinin yanı sıra Dap Yapı, Teknik Yapı ve Nef gibi ulusal markalar da İzmir’de proje geliştirme yarışına dahil olmuş durumda. 
 
Buca’ya inşaatı devam eden ve satışta toplam 103 proje bulunuyor. İzmir’in öne çıkmasında İstanbul-İzmir otobanı ile İstanbul’a daha da yakınlaşacak olmasının yanı sıra büyük şirketlerin operasyon merkezlerini kente taşıyacak olmalarının da etkisi büyük. İzmir, son yıllarda özellikle beyaz yakalı göçü almasıyla da dikkat çekiyor. Bazı büyük şirketlerin İzmir’e gidecek olmaları ile birlikte kentte nitelikli konut talebinin de artması beklenirken kentte ortalama metrekare fiyatları 2 bin 700 TL’ler seviyesine ulaşmış durumda.

RUHSAT SÜRESİ UZUN
 
İzmir’deki proje yarışının son dönemde hız kazanmasında 2-3 yıl önce satın alınan arsaların bu yıl ruhsat almalarının etkili olduğuna da dikkat çekiliyor. Çünkü İzmir’de ruhsat süreleri diğer şehirlere göre biraz daha uzun sürüyor.