Konut Haberleri
23 Mar 2016 08:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Marka şehir İstanbul

MIPIM'de dev İstanbul maketiyle büyük ilgiye imza atan İstanbul, bir çok dünya şehrini geride bıraktı...

Marka şehir İstanbul
İstanbul dünyaya da damgasını vurdu. İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'de Londra ve Paris gibi dünya kentlerini geride bıraktı. İstanbul çadırında sergilen büyük ölçekli, kamu özel sektör projeleri, Türkiye çadırının her iki yanındaki Londra ve Paris çadırlarında yer alan projelerden daha büyük ilgi gördü. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve 3. Havalimanı gibi tamamlanan ve devam eden projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi. MIPIM'de bu yıl Türkiye'nin büyük ölçekli proje ve firmalarının yanı sıra, mimarlık firmalarının yer almasının da Türkiye'nin gelişimine işaret olduğunu belirtti.

Turan, MIPIM'de Türkiye'nin lokomotifi olan Emlak Konut'un bir dünya markası olduğuna işaret ederek, "Emlak Konut TOKİ finansman yaratılmasında önemli bir işleve sahip. Türkiye birçok ülkenin anlamaya çalıştığı Emlak Konut gibi sermaye piyasasına açılmış önemli bir marka üretmiştir. Bu çok önemlidir. Son 10 yılda ülkemiz adına üretilmiş bir değerdir" dedi.

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Uluslararası yatırım arenasında parlayan yıldız haline gelen Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarının katılımıyla uluslararası piyasaya tanıtım fırsatı doğmuş oldu. Bu bizler açısından da önemli bir açılım" diye konuştu. Uluslararası yatırımcıların bu fuarlarda Gayrimenkul sektörünün ne kadar ciddi bir yol aldığını söyleyen Kurum, "Dünyada benzeri olmayan iş modellerimiz hakkında da bilgi edinmiş oldular. Bu tanıtımın hem projelerimize hem de 'marka şehir İstanbul' algısına katkılarının büyük olduğunu düşünüyorum" dedi.