Konut Haberleri
22 Oca 2021 09:50 Son Güncelleme: 22 Oca 2021 09:58

Mamak'ta 100 TL'ye kiralık evler için başvuru süresi uzatıldı - Başvuru nasıl yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 TL'ye kiralık olarak hazırlanan Mamak Eserkent Sosyal Konutları için başvuru süresi uzatıldı.

Mamak'ta 100 TL'ye kiralık evler için başvuru süresi uzatıldı - Başvuru nasıl yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 TL'ye kiraya verilecek olan Mamak Eserkent Sosyal Konutları'nda yaşamak isteyenlerin başvuru süreleri uzatıldı. 

Aylık 100 TL'ye kiralanan Mamak Eserkent Sosyal Konutları'nda oturmak isteyenler nereye başvuracak? Kimler 100 TL'ye kiralık evlerde oturabilecek? Detayları daha önce açıklanmıştı. Haberimizin içinde bunları da tekrar hatırlatıyoruz. 

Ankara Mamak'ta yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aylık 100 TL'den kiraya verilecek konutlar için başvuru süresi 1 Şubat'a kadar uzatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önem verdiği projelerden biri olan  Mamak Eserkent Sosyal Konutları için başvuru süreci 1 Şubat'a kadar uzatıldı. Konutlar için kura çekimi 10 Şubat'ta yapılacak.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Sosyal Konutlarındaki 1+1 büyüklükteki 400 ev için ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar ve yeni evli çiftlerin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. 

Başvuru için aylık kazancın 3 bin lirayı geçmemesi gerektiği, eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul olmaması şartının arandığı ifade edilen açıklamada, başvurularda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma koşulunun da bulunduğu kaydedildi.

Başvuru sahiplerinden ayrıca, ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara'da olduğunu belgelemesinin isteneceği belirtildi. 

Mamak Eserkent Sosyal konutları için vatandaşların, "http://www.ankara.bel.tr/genel-sekreter/genel-sekreter-yardimcisi/ozel-projeler-ve-donusum-dairesi-baskanligi/mamak-eserkent-sosyal-tesislerinde-tahsis-islemleri" internet adresi üzerinden form doldurması ya da Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı 18 numaralı bankosundan başvuru yapabileceği ifade edildi.