Konut Haberleri
16 Ara 2017 13:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Maltepe, üniversiteyle değerine değer katacak

Marmara Üniversitesi'nin yeni kampüsüne ev sahipliği yapacak Maltepe'de konut fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

Maltepe, üniversiteyle değerine değer katacak
Anadolu yakasının parlayan yıldızı Maltepe, özellikle son dönemde gayrimenkul piyasasının oldukça hareketlendiği alanların başında geliyor. Kartal-Maltepe bölgesinde nitelikli konut projelerinde, fiyatlar daha şimdiden metrekare başına ortalama 6- 7 bin TL’leri görmüş durumda.  Sahil bölgesine gidildikçe ise fiyatlar 10-11 bin liraya kadar tırmanıyor. 

Piyasayı daha da hareketlendirecek

Marmara Üniversitesi'nin tek bir kampüste toplanacağı Maltepe'de konut fiyatlarının yakın gelecekte daha da çıkması bekleniyor. Emlakkulisi’nin haberine göre, yaklaşık 2.5 milyon metrekare alan üzerine kurulacak olan kampüste binlerce öğrenci eğitim görecek. Konut piyasasını her zaman hareketlendiren öğrencilerin Maltepe'ye de yeni bir soluk getirmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

R.T.Erdoğan külliyesi olacak

Akademik birimlerini Maltepe'de toplayacak olan Marmara Üniversitesi'nin yeni yerleşkesinin adı Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi olarak belirlendi. Üniversitenin sağlık Bilimleri'nin bulunduğu alana sosyal tesisler, spor salonları, lojman, kreş ve ilk ve orta öğretim kurumları da hayata geçirilecek.

TOKİ tarafından inşa edilecek

Yaklaşık 2.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan Maltepe Kenan Evren Kışlası'nın mülkiyeti geçtiğimiz Haziran'da Marmara Üniversitesi'ne geçti. Marmara Üniversitesi'ni tek bir kampüste toplayacak olan yeni binaları TOKİ  inşa edecek.

Türkiye’nin en büyüğü olacak

Maltepe'de yer alan kışla arazisine 2018’den itibaren öncelikle mühendislik, teknoloji, fen-edebiyat fakülteleri, fen bilimleri bölümleri ile yabancı diller yüksekokulunun taşınması planlanıyor. Kışlada eğitimin başlamasıyla üniversite, Türkiye’nin en büyük yerleşkesine sahip olacak.