Konut Haberleri
04 Eki 2013 12:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Mall of İstanbul'da konut teslimlerine Kasım ayında başlanacak!

Torunlar GYO'nun hayata geçirdiği 'Mall of İstanbul' projesinin inşasının yüzde 95'i satıldı

Mall of İstanbul'da konut teslimlerine Kasım ayında başlanacak!
 
İnşasının yüzde 95'i tamamlanan projede konut teslimleri Kasım ayında başlayacak. 1 Milyar TL yatırım bedeline sahip proje için Torunlar GYO, 50 milyon TL'lik ek yol yatırımı hayata geçiriyor.
 
Torunlar GYO tarafından gerçekleştirilen ve rezidans, ofis, AVM ve otel olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük karma projelerinden Mall of İstanbul'un yapımı hızla devam ediyor. Temelleri Mayıs 2011'de atılan projenin inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Mall of İstanbul'da konut teslimlerine Kasım ayında başlanacak.
 
Proje ile ilgili gelişmeleri paylaşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, projede yer alan konutların yüzde 85'inin ofislerin ise yüzde 70'inin satıldığını açıkladı. Emre Torun, “Mall of İstanbul projemiz, ulusal çapta olduğu kadar uluslararası arenada da büyük ilgiyle karşılandı. Projemizin yüzde 23'ü aralarında Amerika, Avusturya, Dubai, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İsviçre gibi ülkelerin de bulunduğu 35 farklı uyruktan kişi tarafından satın alındı” dedi.
 
Mall of İstanbul projesinden konut alanların hem yatırım hem de oturum amaçlı daire almayı tercih ettiklerini belirten Emre Torun, yabancı yatırımcıların en çok 3+1 ve 4+1 daire tipini tercih ettiğini söyledi.
 
Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden Mall of İstanbul'un tasarımı yeşil bina konseptine uygun şekilde planlandı ve inşasında kullanılan malzemelerde bu tasarıma paralel tercih edildi. Bu yaklaşımı ile Mall of İstanbul projesi, LEED gold sertifikası almak üzere başvuruda bulundu.
 
Torunlar GYO'dan 50 Milyon TL'lik yol yatırımı
 
İstanbul Avrupa Yakası'nın en önemli kavşak noktalarından olan Basın Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada, İstanbul'un Batı yakasının gelişen ve değişen bölgesi Mahmutbey Başakşehir'de yer alan Mall of İstanbul projesi kapsamında  Torunlar GYO önemli yol yatırımları da hayata geçiriyor. Bölgedeki trafiği rahatlatmak, Mall of İstanbul projesinde yaşayanların ve alışveriş merkezi ziyaretçilerinin daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla ilave yollar ve alt geçitlerin yapımı da devam ediyor. Projeye ek olarak yapılan ilave yollar ve altgeçitlerle trafik akışı kollara ve dallara ayrılarak ana yol trafiğinin rahatlatılması amaçlanıyor.
 
Mall of İstanbul'a gelen araçların yanı sıra havaalanı, Başakşehir ve projeye komşu yerleşim birimleri ve MASKO yönüne seyreden araçlar da bu yeni yollardan yararlanabilecek. Trafik ışıkları ile kontrol altına alınacak kavşak ve yaya üst geçitleri ile can güvenliği maksimum seviyeye çıkartılırken, şerit sayısındaki artış ile trafik akışında da hız elde edilmesi planlanıyor. Yol yatırımlarının yanı sıra metro bağlantı tünelleri de Torunlar GYO tarafından gerçekleştirilecek. Mahmutbey-Bakırköy hattının MASKO istasyonuna Mall of İstanbul'dan bir tünelle erişim sağlanabilecek.
 
Yeni yol yatırımlarıyla geleceğe yönelik bir çözüm hayata geçirdiklerini vurgulayan Emre Torun; “Günde yaklaşık 100 bin aracın bu yolları kullanması bekleniyor. Yollarla ilgili çalışmaların Ocak 2014'te tamamlanmasını hedefliyoruz. Torunlar GYO olarak bu çalışmalar için proje maliyetinin yanı sıra 50 milyon TL'lik ek bir yol yatırımı yapıyoruz” dedi.
 
Mall of  İstanbul Projesi Hakkında
 
İstanbul Avrupa Yakası'nın en önemli kavşak noktalarından olan Basın Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada, İstanbul'un Batı yakasının gelişen ve değişen bölgesi Mahmutbey Başakşehir'de yer alan Mall of İstanbul projesi; 1.081 rezidans, 180 ofis, 350 mağazanın yer alacağı bir AVM ve uluslararası standartlarda bir de otel projesinden oluşmaktadır. Mall of İstanbul, bu konsepti ile Türkiye ve Avrupa'nın en büyük karma kullanım projelerinden biri olarak kabul edilmektedir.
 
Mimari projesi Development Design Group'a ait Mall of İstanbul, 1 milyar TL yatırım tutarı ile Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından Torunlar GYO tarafından hayata geçirilmektedir. Konsepti, lokasyonu, farklı ünitelerinin yarattığı uyumu, ilkleri ve dünya standartlarındaki tasarımı ile karma kullanım projesi Mall of İstanbul kullanıcılarına ve sahiplerine, projede yer alan sosyal donatıları ile de ayrı bir sosyalleşme alanı vaat ediyor. Projenin konsepti içerisinde yer alan alışveriş merkezinde ve ortak alanlarda konutlara yönelik olarak; rekreasyon alanları, bahçeler, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, yürüme-koşu parkurları, dinlenme köşeleri, toplanma alanları, süs havuzları, tenis kortları, mini basketbol ve futbol sahası ve çok amaçlı spor tesisi bulunmaktadır. Öte yandan AVM içinde; temalı eğlence parkı, 16 sinema salonu, temalı müze, dünya ve Türkiye'nin yöresel mutfaklarını bir araya getiren Gourmet Center gibi farklı birçok alana da yer verilmektedir.
 
Projenin eğlence alanlarının tasarımı dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Kanada'lı Forrec şirketi tarafından hayata geçirilmektedir. Florida'daki Universal Stüdyoları, Mall of America'daki Nickelodeon Universe gibi dünyanın birçok önemli merkezindeki Legoland'lerin mimarı olan Forrec, Mall of İstanbul içerisinde yer alan temalı eğlence alanlarını tasarlayarak, bu alandaki dünya standartlarını projeye taşımaktadır.
 
Proje, konsepti ile sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yoğun ilgi görmektedir. Mall of İstanbul proje aşamasında uluslararası alanda önemli üç ödülün de sahibi olmuştur. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2011'de “En İyi Karma Kullanım Projesi” ve “En iyi Alışveriş Merkezi Geliştirme Projesi” kategorilerinde büyük ödül almaya hak kazanan proje, yine aynı yıl içerisinde dünyanın önde gelen perakende ve eğlence sektörü dergisi Retail&Leisure tarafından düzenlenen The Global RLI Awards 2011'de “Geleceğin Projeleri Üstün Başarı” ödülüne de layık görülmüştür.
 
Toplam 722,000 m2 kapalı inşaat alanı bulunan projede 53 m2 stüdyolardan 216 m2 4+1'e kadar farklı konut çeşitleri yer almaktadır. 
 
 http://www.mallofistanbul.com.tr
 
 444 2 664