Konut Haberleri
31 Mayıs 2014 09:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:08

Maliye'den MTV borcu olana müjde

Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilatı hedefinin altında kalan Maliye, 5 milyona yakın araç sahibinin borçlarına taksitlendirme getiriyor

Maliye'den MTV borcu olana müjde
Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilatı hedefinin altında kalan Maliye, 5 milyona yakın araç sahibinin borçlarına taksitlendirme getiriyor.

Maliye Bakanlığı, borcu olan 5 milyon araç sahibi için harekete geçti. Tahsili geciken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alacakları için taksit kapısı açılıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı ve bankalar arasında yapılan anlaşma ile MTV'sini geciktiren vatandaşlara taksit imkânı sunulacak.

Maliye, yıl sonuna kadar MTV'den 8.6 milyar lira tahsil etmeyi hedeflerken, geciken borçların taksitlendirilmesiyle hem vatandaş rahatlayacak hem de stoktaki alacaklar tahsil edilmiş olacak.

ŞİPŞAK HACİZ DÖNEMİ

Vergi gelirlerini artırmak için dört koldan harekete geçen Maliye, çeyrek asırlık alacak dosyalarını raftan indirdi. Vergi borcunda 5 yıllık zamanaşımına güvenip yıllardır vergi dairesine uğramayanlar milyarlık fatura ile karşı karşıya kaldı. Sadece İstanbul'da 3 milyon mükellefe vergi dairesine uğramaları için davetiye gönderilirken, Maliye alacakları için şipşak haciz dönemi başlattı.