Konut Haberleri
10 Eyl 2016 13:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Malatya'daki teleferik projesine onay verildi

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Teleferik Projesi için onay verdiği açıklandı.

Malatya'daki teleferik projesine onay verildi
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Teleferik Projesi’ne Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onay verdiği ifade edildi.

Toplantıda ilk olarak 16 Ağustos 2016 tarihli toplantıda alınan karar özetinin okunması ve kabulü gerçekleştirildi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden bazıları kabul reddedildi, bazıları ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler de kabul edildi.

Dün gerçekleştirilen Meclis toplantısında, en dikkat çeken gündem maddelerinden biri ise Teleferik Projesi’yle ilgili madde oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumunda Malatya’da yapılması planlanan Teleferik Projesi görüşülmüş ve teleferiğin koruma altında olan eserlerin yanından geçecek olması üzerine Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden konuyla ilgili görüş alınması öngörüldü. Bu noktada dün yapılan açıklamada, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Teleferik Projesi için onay verdiği açıklandı.

Toplantıda, Taştepe ve Hanımın Çiftliği mahalleleri ile ilgili de önemli bir karar alındı. Kabul edilen karar kapsamında; Taştepe ile Hanımın Çiftliği mahallelerinin kesiştiği yaklaşık 28 hektarlık alan, depreme dayanıklı sağlıklı yapılar inşa edilmesi için ‘kentsel dönüşüm alanı’ olarak ilan edildi.
ETİKETLER
#malatya # Teleferik