Konut Haberleri
03 Tem 2016 12:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

Malatya ve Sivas birbirine bağlandı!

Malatya-Sivas Karayolu yapım projesi içerisindeki 630’ar metre uzunluğundaki iki tüplü Çebiş Tüneli araç geçişine açıldı. Tünelin isminin ‘Hekimhan Tüneli’ olması için gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi.

Malatya ve Sivas birbirine bağlandı!
Malatya-Sivas Karayolu üzerinde bulunan Çebiş Rampası’nı by-pass etmek üzere projelendirilen ‘Çebiş Tüneli’, AK Parti Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, kaymakamlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile belediye başkanlarının katıldığı törenle araç geçişine açıldı.

Toplam 108 kilometrelik duble yolu kapsayan, yaklaşık 250 milyon lira maliyet bedelli Malatya- Sivas duble Karayolu yapım projesine dahil olan 630’ar metre uzunluğunda iki tüplü Çebiş Tüneli’nin Ramazan Bayramı öncesinde hizmete girmesi için hızlandırılan çalışmalar tamamlandı. Araç geçişine açılan tünelden protokol üyeleri önce yürüyerek, sonra araçla geçti. Otomobili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık kullandı.

Çalık, “Hekimhan, Yazıhan, Kuluncak İlçelerimizin beklemiş olduğu ve Malatya’yı Sivas’a bağlayan çok önemli bir yol güzergahını trafiğe açtık. Geçen hafta da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katılımıyla Darende Karahan Tüneli’ni trafiğe açtık. Malatya-Sivas arası yaklaşık 250 milyon TL’lik yatırımıyla programa alınan bu yolumuz, tünellerimizle birlikte açılışa hazır vaziyette bulunuyor. Sayın Başbakanımızın bize vermiş olduğu talimat çerçevesinde tünellerimizi bayram öncesi açıp, vatandaşlarımızın yolların sağlıklı bir şekilde kullanmalarını amaçladık. Sonrasında tamamen bütün açılışları yapmak üzere Sayın Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde, o zaman tünellerimizin açılışını da, yollarımızın açılışını da beraber yapacağız.” dedi.
ETİKETLER
#malatya #Sivas