Konut Haberleri
05 Ağu 2016 17:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Malatya Havalimanı açıldı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişiminin engellenmesi için kapatılan Malatya Erhaç Havalimanı'nın yeniden açıldığını bildirdi...

Malatya Havalimanı açıldı
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz Cuma akşamı yaptığı darbe girişimini engellemek için ulaşıma kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın yeniden açıldığını bildirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Toprak, 15 Temmuz'da Kayseri'den havalanan 7 askeri uçağın, Malatya Havalimanı'na indiğini hatırlatarak, F-4'lerin izinsiz pist başı yapmasını engellemek,  askeri uçakların kalkışına izin vermemek için havalimanının  iş makineleri ile sivil ve askeri uçuşlara kapatıldığını, o günden bu yana da adli tahkikatların devam ettiğini belirtti.

Türk Hava Yolları'nın (THY) en kısa zamanda seferlerine başlayacağını da kaydeden Vali Toprak, 15 Temmuz hain terörist kalkışması ve kaldırılan uçaklar nedeniyle, yasa dışı şekilde bombalamaya gidecek uçakları engellemek için alınan tedbir neticesinde kapatılan Erhaç Havalimanı'nın açıldığını belirtti.