Güncel
16 Kas 2020 10:44 Son Güncelleme: 16 Kas 2020 10:53

Malatya deprem evleri teslim tarihi belli oldu...

Malatya'da depremzedeler için inşaa edilen evlerin teslim tarihi açıklandı. Battalgazi ilçesindeki Gelincik Tepesi ve Eskimalatya Yatılı Bölge Ortaokulu (YIBO) yan kısmında deprem evleri hızla yükseliyor.

Malatya deprem evleri teslim tarihi belli oldu...

Malatya deprem evleri teslim tarihi açıklandı. 24 Ocak'ta merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında büyük zarar gören evlerin yerine yapılan Battalgazi ilçesindeki Gelincik Tepesi ve Eskimalatya Yatılı Bölge Ortaokulu (YIBO) yan kısmında Malatya deprem evleri kuruluyor. 

Malatya deprem evleri ne zaman teslim edilecek, sorusunun cevabı merak ediliyordu. Malatya deprem evleri teslim tarihi açıklandı. Malatya’da depremde mağdur olan köylüler için yapılan evler yıl sonunda teslim edilecek.

Malatya deprem evleri Bulutlu Mahallesi'nde 81 dönüm arazi üzerinde kuruluyor. 26 adet tek katlı çelik konstrüksiyonlu köy evi ve 8 adet ahır inşaasının sonuna yaklaşıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bir dönümlük araziler üzerinde oluşturulan ve brüt 90 metrekare büyüklüğe sahip olan köy evlerinin yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyledi. 

Çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Proje Sorumlusu İnşaat Mühendisi Okan Yılmaz da, “Bulutlu Mahallemizde 81 dönüm üzerinde çalışma yapıyoruz. 26 adet konutumuz var, konutlarımız birer dönümlük araziye oturtuluyor. 8 tane de ahırımız var. 26 konut ve 8 ahırın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz-Ağustos ayında başladığımız konutlarımızı inşallah Aralık ayının sonunda bitirip, TOKİ'ye teslimini yapacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Konutlarımız hafif çelik prefabrik konstrüksiyon üzerine yapılıyor. 90 metrekare binalarımız. Şu an yüzde 80-85 oranında imalat aşamasındayız. Hava şartları daha soğumadan kısa süre içerisinde bitireceğiz” ifadelerini kullandı.