Ulaşım
15 Şub 2020 10:31 Son Güncelleme: 15 Şub 2020 10:46

Mahmutbey Metrosu ne zaman hizmete girecek?

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü metronun hizmete gireceği tarihi açıklayacak...

Mahmutbey Metrosu ne zaman hizmete girecek?

İstanbul için çok önemli bir raylı sistem olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü test sürüşlerine katılacak ve metronun hizmete alınacağı tarihi açıklayacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden ve önümüzdeki aylarda açılmaya hazırlanan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nda incelemelerde bulunacak ve devam eden test sürüşlerine de katılacak. Törende İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve diğer İBB Bürokratları ile yüklenici firma temsilcileri de bulunacak.

Katılımcılar, Mecidiyeköy –Şişli istasyonundan M7 Test Trenine binerek ve Tekstilkent depo sahasına gidecek. Depo Sahası ve Bakım Atölyesi'nde incelemeler yapacaklar. Ekrem İmamoğlu, burada metro hattı ile ilgili açıklama yapacak ve metro hattının hizmete alınacağı tarihi açıklayacak.

Törende, metro yapımı sebebiyle uzun süredir kapalı tutulan Yenikapı-Hacıosman Metrosu ile Metrobüs arasındaki yaya koridoru da tekrar hizmete açılacak.

Toplam Uzunluğu 24,5 kilometre olan 19 adet istasyonlu Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı 17,5 kilometre uzunluğunda ve 15 istasyona sahip.