Güncel
30 Eki 2020 08:15 Son Güncelleme: 30 Eki 2020 08:53

Lüks konut vergisi ödeme tarihi yaklaştı! Ertelenecek mi?

Lüks konut vergisi olarak bilinen 'değerli konut vergisi' ilk taksidi için geri sayım başladı. Yoğun erteleme talebi var. Ancak henüz ertelemeye yönelik bir karar açıklanmış değil.

Lüks konut vergisi ödeme tarihi yaklaştı! Ertelenecek mi?

Lüks konut vergisi olarak bilinen 'değerli konut vergisi' ertelenecek mi?  İlk taksiti Şubat 2012 tarihinde başlayacak olan lüks konut vergisi için yoğun erteleme talebi oluşmuştu. Vergi dönemi için geri sayım başlarken, hükümetten ertelemeye dair henüz bir açıklama bulunmuyor. 

Yapılan düzenleme sonrası lüks konut vergisi oranları da belirlendi. Yeni oranlara göre; Taşınmaz değeri 5 milyon lira ile 7,5 milyon Lira arasında olan konutlarda; 5 milyon lirayı aşan kısım için değerli konut vergisi binde 3 olarak uygulanacak. 

Değeri 7,5 milyon lira ile 10 milyon lira arasında olan konutlarda ise değerli konut vergisi 7 milyon lirayı aşan kısım için binde 6 olarak hesaplanacak. Değeri 10 milyon liradan fazla olan konutlarda 10 milyon lirası için 22 bin 500 lira, fazlası içinse binde 10 oranında değerli konut vergisi tahsil edilecek. 

Değerli konut vergisinde ödemeler Şubat ayında sona erecek. Hükümet tarafından yeni bir erteleme kararı çıkmadığı takdirde ikinci taksit son ödeme tarihi Şubat ayı itibari ile dolmuş olacak. 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan vergi düzenlemesinin erteleme kararı için torba düzenleme kapsamında bir değişikliğe gidilmesi ise beklenmiyor.