Konut Haberleri
08 Tem 2017 11:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

Limak'ın akademisi ilk mezunlarını verdi!

Limak Holding, genç işsizliğe karşı verilen mücadeleyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şirketin ülkeye nitelikli ve genç mühendisler kazandırmak için başlattığı proje de ilk meyvelerini verdi.

Limak'ın akademisi ilk mezunlarını verdi!
LİMAK Holding'in enerji sektörüne genç mühendisler kazandırmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle kurduğu Türkiye'nin Enerji Akademisi ilk mezunlarını verdi.Akademiye 2 bin 400 kişi başvurdu. Elemeleri geçen 100 öğrenci 15 haftalık eğitim süreci sonrasında başta Amerika olmak üzere 21 ülkede geçerli NCCER enerji sertifikalarını aldı.

'Sadece devletten beklenmemeli'

Ekonomik büyümede eğitim ve istihdamın önemine vurgu yapan Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, "Bugün ülkemizde genç işsizlik oranında hükümetimizin attığı adımlar çok değerli, ancak özel sektöre de büyük roller düştüğü inancındayız. Biz de bu amaçla hem kendi bünyemizde hem de sektör bünyesinde kalifiye işgücünü artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

'Nitelikli ve ihtiyaç duyulan iş gücü'

Boğaziçi Üniversitesi'nin projede olmasından memnun olduğunu belirten rektör Mehmed Özkan, nitelikli ve ihtiyaç duyulan insan kaynağı oluşturulmasına ve bu sayede işsizliğin giderilmesine katkıda bulunmaya gayret edeceklerini söyledi.