Konut Haberleri
02 Eki 2015 09:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:30

LimakASI ödüle doymadı

Limak, Kosova'da “genç işsizliğe dikkat çekmek” amacıyla başlattığı “LimakASI”nın (Limak Airport Services Institute) yanı sıra farklı projeleriyle bugüne kadar 14 prestijli uluslararası ödül aldı.

LimakASI ödüle doymadı
Limak, Yap-işlet-devret modeliyle 4 yıl önce işletmeye aldığı Kosova Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı operasyonunun ardından bölgede “genç işsizliğe dikkat çekmek” amacıyla başlattığı “LimakASI”nın (Limak Airport Services Institute) yanı sıra farklı projeleriyle bugüne kadar 14 prestijli uluslararası ödül aldı.

LimakASI, son olarak, “Kosova’nın daha kaliteli işgücüne sahip olmasına katkı sağlaması” nedeniyle Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından da ödüllendirildi. Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki ödül töreninde konuşan Adem Jashari Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk, sosyal sorumluluk çerçevesinde, Kosova’da bugüne kadar milli takımdan sanata kadar pek çok alanda önemli destekler sağladıklarını anlattı. Köktürk, şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi’nin sınavlarıyla seçilen 30 öğrenciye, yine üniversite bünyesinde önemli eğitimler verildi. Program sonunda AB müktesebatına uyumlu 70 ülkedeki 100’den fazla havalimanında çalışmalarına imkân verecek sertifika almaya hak kazandılar. Şu anda 25’i Kosova Havalimanı’nda çalışıyor. Önümüzdeki dönemde dünyanın en önemli havacılık okullarından olan ve iyi niyet anlaşması imzaladığımız ENAC da programa katılacak.”

Aynı sistemi İstanbul’da da hayata geçirmek istediklerini belirten Serdar Bacaksız ise, havacılık sektörüne yönelik bir akademi kurma çalışması yaptıklarını ifade etti.