Yurtdışı-Yabancı Yatırım
10 Ağu 2016 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

Limak Sofya Havalimanı'na talip oldu!

Limak, yakın zamanda özelleştirilecek Sofya Havalimanına teklif vermeyi, Afrika'da özellikle inşaat, çimento ve enerji yatırımlarında yayılmayı hedefliyor.

Limak Sofya Havalimanı'na talip oldu!
İnşaat başta olmak üzere, çimento, enerji, turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding, Türkiye'de ihalesi yapılması planlanan Kanal İstanbul ve Çanakkale Boğazı projeleriyle de ilgileneceklerini açıkladı.

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir Reuters ile yaptığı söyleşide, Türkiye'yi merkez alarak, bölgesel büyümeye ve özellikle Afrika ile Balkanlara odaklanmak istediklerini söyledi.

Limak İnşaat geçen sene Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini 4.34 milyar dolar teklifle kazanmış, ayrıca Senegal'de AIBD Havalimanı'nın tamamlanması ve 25 yıl işletilmesi işine de ortak olmuştu. Afrika'da ise çimento ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Özdemir, bu bölgede yaptıkları yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Kuzey Marmara'da finansman görüşmelerine başlanacak

İhalesi Mayıs ayında yapılan ve toplam yatırım bedeli 7 milyar lirayı aşacak Kuzey Marmara otoyolu projesinin Asya kısmını Limak İnşaat-Cengiz İnşaat ortak girişim grubu olarak kazandıklarını hatırlatan Özdemir, "Kuzey Marmara'da, Türk ve uluslararası bankalarla finansman görüşmelerine bu yıl başlamak üzere ilerliyoruz. İstediğimiz tipte finansman bulursak hızlı sonlandırılabilir" diye konuştu.

Özdemir, toplamda 50,000 çalışanı olan Holding’in 2015'de 3.8 milyar dolar olan gelirlerini bu yıl sonunda 4.2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.