Konut Haberleri
09 Şub 2017 16:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:59

Limak Holding'ten 4 yıl hedefi! Kuveyt Havalimanı 2 yıl erken bitecek

Dev proje 3. Havalimanı yapımcılarından olan Limak Holding, geçtiğimiz yıl Kuveyt Havalimanı terminal binası yapım işini de kazanmıştı. Sektör devi, projeyi 6 yıl yerine 4 yılda bitirmeyi planlıyor...

Limak Holding'ten 4 yıl hedefi! Kuveyt Havalimanı 2 yıl erken bitecek
Birçok sektörde büyük başarılara imza atan ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Limak Holding, geçtiğimiz dönemde Kuveyt Havalimanı terminal binası yapım işini almıştı.

Limak, Türk müteahhitleri tarafından gerçekleştirilen en büyük projelerden olan Kuveyt Havalimanı terminal binasını 6 yıl yerine 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

İstanbul'da inşaatı devam eden 3. Havalimanının yapımcı firmalarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bir süre önce ihalesini aldıkları ve 6 yılda tamamlayacaklarını bildirdikleri Kuveyt Havalimanı inşaatını 4 yılda bitireceklerini söyledi.

Nihat Özdemir, Kuveyt Emiri’ni ziyaretlerinde yaptığı görüşmede, “Bu havalimanının tüm Kuveytlilerin hayali olduğunun farkındayız. Yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Türk müteahhitlerinin en büyük projelerinden

Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı ile ilgili kontrat geçtiğimiz yıl mayıs ayında Limak İnşaat tarafından imzalanmıştı.

Yaklaşık 4.6 milyar dolar değerindeki kontrat Türk müteahhitlerinin yurtdışında tek başlarına aldıkları en büyük kontrat olma özelliğini taşıyor.

İnşaat süresince ortalama 7.500 kişiye istihdam sağlayacak olan projede çalışan sayısının 12.000'e kadar çıkması bekleniyor.

İkonik ve çevreci bir dizayna sahip olan yeni terminal binası, 25 milyon yolcu kapasiteli olacak ve tavanındaki güneş panelleri sayesinde kendi elektriğinin bir bölümünü de üretebilecek.