Ofis Projeleri
29 Haz 2014 13:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:23

Levent’te 15 günde 15 bin m2 ofis sattı

Ferko İnşaat, Levent’teki Signature projesinde 15 günde 15 bin metrekarelik ofis sattı. Bu satıştan yaklaşık 130 milyon dolar gelir elde eden firma 9 bin metrekarelik ofis için görüşmeleri sürdürüyor

Levent’te 15 günde 15 bin m2 ofis sattı
Gayrimenkul sektöründe nitelikli projeler geliştiren Ferko İnşaat’ın son projesi olan Levent’teki Signature’un lansmanından sonra yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Projede 15 günde 15 bin metrekarelik A plus ofis satıldı. Bu satıştan elde edilen ciro ise yaklaşık olarak 130 milyon doları buldu.

Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Signature projesinin ulaştığı satış rakamlarıyla beklentilerinin karşılandığını söyledi. Projeden 15 gün içinde 15 bin metrekarelik ofis satışı yaptıklarını anlatan Meriçten, “Burayı bekleyen bir kitle vardı. İlk alan onlar oldu. Ardında da diğer yatırımcılar geldi” dedi.

Meriçten, projenin yapıldığı lokasyonunun ve projenin konseptinin çok iyi olduğunun altını çizerek, “Tabiri yerindeyse burası Levent’in göbeği. Aksi durumda bu kadar ofisi satmak kolay değil. Bu lokasyona göre çok uygun fiyatlarla satışa çıktık” diye konuştu.
Signature’de metrekare fiyatlarının 7.500 ile 10.000 dolar arasında değiştiğini ifade eden Meriçten, “Piyasaya göre bu fiyatlar çok iyi. Bu nedenle kısa sürede 15 bin metrekarenin satışını yaptık” dedi.

Kat kat satıldı
Meriçten, projenin satış başarısı karşısında fiyatlarda hemen artışlar yapmayacaklarını anlatarak, eylül ayında fiyatları revize edeceklerini, satışların tamamını ise yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Meriçten, projeye yerli yatırımcıların ilgi gösterdiğinin altını çizerek, Arap ve Azerilerden de talep geldiğini ama onların biraz yavaş kalması nedeniyle satışların tamamının yerli müşterilere yapıldığını kaydetti. Signature’dan 10 bin metrekarelik ofisi kat bazında, 5 bin metrekareyi ise münferit olarak sattıklarını vurgulayan Meriçten, 9 bin metrekarelik ofis alanı için de opsiyon yapıldığını, çok önemli firmalarla görüştüklerini belirtti.

İnşaat başladı
Projenin inşaat takviminde bir aksama olmadığını belirten Gökçe Meriçten, hafriyatın sürdüğünü ve kazıkları yerleştirdiklerini söyledi. Projenin 45 metrelik zemin altı olduğunu vurgulayan Meriçten, “Temelde yoğun bir çalışma dönemi var. Yılsonuna doğru iyice hızlanırız. 30 ayda teslim edeceğiz ama erken teslim de gündeme gelebilir” açıklamasını yaptı. Gökçe Meriç, projedeki 6 katı kendilerine ayırdıklarını ve şirketin merkezini buraya taşıyacaklarını dile getirdi.

Yeşil bina adayı
Gökçe Meriçten, Signature’un tasarımının dünyaca ünlü mimarlık ofisi Norman Foster tarafından yapıldığını hatırlatarak, bu tasarıma uygun inşaat teknikleri uyguladıklarını söyledi. 1600 metrekarelik kat bahçeleriyle projenin nefes alacağını dile getiren Meriçten, “Projeyi Leed sertifikası almaya yönelik yapıyoruz. Cephedeki camları yurtdışından getiriyoruz. Hem ışığı hem ısıyı dengeliyor. Projenin metrekare maliyetleri yükseliyor ama her güzelliğin bir maliyeti vardır. Biz ona katlanıyoruz” diye konuştu.

Kiracılar bekliyor
127 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip. Ferko Signature projesinin
2 ofis bloğu ve bunları birbirine bağlayan kent bahçesinden oluşacağını ifade eden Gökçe Meriçten, toplam 10 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilecek Ferko Signature'ın, 30 kattan oluşan Sign-1'deki ofislerinin 24 katının satıldığını 6 kattan meydana gelen Sign-2'deki ofisleri ise kiralayacaklarını söyledi.
Meriçten, kiracıların yoğun talepleriyle karşılaştıklarını vurgulayarak, “Bittiğinde kira sıkıntısı olmaz. Bölgede metrekare kira fiyatları 45 dolar. Amortisman süresi de 12-16 yıl arasında değişiyor” dedi.

‘Sektör doğru projeye aç’
Gökçe Meriçten, gayrimenkul sektöründe her segmentte projeler üreteceklerini belirterek, merkezi lokasyonlarda ofis, otel, konut ve karma projeler yapacaklarını açıkladı. Piyasanın doğru projeye aç olduğunun altını çizen Meriçten, “Doğru lokasyon, doğru konsept, doğru hedef kitlesi ve doğru fiyatı yakalayan projelerde sorun olmuyor. Piyasada belli sıkıntılar olsa da alım gücü hala var” dedi.

Levent rakip dinlemiyor
Gökçe Meriçten, İstanbul’da Levent’in en önemli iş aksı olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Levent’in çok rakibi çıktı ama kimse tahttan indiremedi. Bu bölgenin kendine özgü müşterisi var. Buradakiler başka yere gitmiyor. Ama diğer iş alanlarından yeni gelişim bölgesi Kağıthane’ye
gidenler olabiliyor.”