Konut Haberleri
13 Kas 2015 10:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:45

Leonardo DiCaprio o sektöre de el attı

Bundan yaklaşık 10 yıl önce “Kanlı Elmas” filminde bir kaçakçıyı canlandıran ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, bu kez “elmas üretim” işine yatırım yapmaya karar verdi.

Leonardo DiCaprio o sektöre de el attı
Daha önce güneş panelleri üretimi yapmak üzere kurulan Nanosolar firması, rekabette Çinliler'e yenik düşmesinin ardından elindeki teknolojiyi başka bir alanda kullanmaya karar verdi. Bu teknolojiyle “elmas yetiştiriciliği” konusunda yeni bir şirket kurmaya karar veren Nanosolar’dan Martin Roscheisen, bunun için yatırımcılardan destek toplamaya başladı bile.


Küçücük bir Elmas parçasından, çok özel tekniklerle “iki haftada” büyük bir “yüzde 100” elmas üretebileceğini savunan Roscheisen, bu elmasın, gerçeğinden çok farklı olmayacağını ve madenden çıkarılması işlemine gerek kalmayacağını iddia ediyor. Roscheisen’a göre bunun için atomların, elmas parçasına yapışarak onu büyütmesini sağlayan bir teknik var.

İlk yatırımcılar arasında DiCaprio’nun yanı sıra Twitter kurucularından Evan Williams, ebay’in eski başkanı Jeff Skoll, Facebook’un kurucularından Andrew McCollum var.