Ekonomi
29 Tem 2016 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Laleli esnafına Afrika kapısı!

Bölgesel saha araştırmaları yapan Laleli Sanayici ve işadamları Derneği, üye esnaflarının rotasını artık Afrika'ya çevireceklerini açıkladı.

Laleli esnafına Afrika kapısı!
Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve Rusya ile jet krizi sonrası ekonomisi yüzde 60 daralan Laleli esnafı rotayı Afrika pazarına çevirdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, 8-9 Ağustos'ta gerçekleşecek 5. Laleli Fashion Shopping Festivali tanıtım toplantısında konuşan Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyassettin Eyyüpkoca, darbe girişimine inat, üretime ve ihracata devam edeceklerini belirterek, "Festivale 7 ülkeden 170 alıcıyı İstanbul'a getireceğiz. Avrupa gibi geleneksel pazarlardaki alıcılar darbe girişimini öne sürüp İstanbul'a gelmekten kaçınırken festivale davet ettiğimiz ülkelerden hiçbir iptal bildirimi almadık. Bu, onların Türkiye'ye olan güvenlerini ortaya koyuyor" dedi. Laleli esnafı olarak zor süreçten geçtiklerini anlatan Eyyüpkoca, "Rusya pazarında ciddi kayıp yaşadık. Artık ülke odaklı çalışmayacağız. Saha taraması yaptık. Ve bunun sonucunda Afrika ülkelerini seçtik. Afrika bizim için iyi bir pazar. Çünkü Afrika gelişmekte olan bir pazar. Dünyada hedef ülkelerimiz ise İran, Nijerya, Gana, Kamerun, Türkmenistan, Lübnan, Cezayir" diye konuştu. Kriz öncesi Afrika'ya ticaret paylarının %8 olduğu kaydeden Eyyüpkoca, "Son 8 ayda bunun %12'lere çıktığını gördük. Bu kıtaya ticaretimizi artıracağız" dedi.



100.000$ Sanal Para ve Eğitim Rehberi ile Forex’i Demo Hesapta Ücretsiz Öğrenin!
ETİKETLER
#Laleli